Donkeyboy og Linnea slo Beatlesrekorden

Jammen klarte ikke Donkeyboy og linne Dale å slå den 45 år gamle ukesrekorden til Beatles fra 1964 også. Denne uka gikk debutsinglen "Ambitions" ned til tredjeplass på Norges offisielle singleliste, mens "Sometimes" fortsatt topper i sin 9. uke, og dermed kan vi rekordoppsummere.
Kultur
Publisert : 12.11.2009 02:22

Jammen klarte ikke Donkeyboy og linne Dale å slå den 45 år gamle ukesrekorden til Beatles fra 1964 også. Denne uka gikk debutsinglen "Ambitions" ned til tredjeplass på Norges offisielle singleliste, mens "Sometimes" fortsatt topper i sin 9. uke, og dermed kan vi rekordoppsummere.

Beatles hadde 5 uker på rad med låtkonstellasjonen "I feel fine" og If I fell" ved årsskiftet 1964-65. Donkeyboy klarte å slå rekorden, og oppnådde 6 uker, for Rihanna denne uka klarte å splitte de to førstesinglene til Donkeyboy og Linnea Dale.
Underveis har "Ambitions" gått opp og tatt førsteplassen en uke foran "Sometimes" før sistnevnte igjen overtok toppen. Også det er en rekord som det norske bandet er alene om.
Det skjedde den uka Donkeyboy ga ut debutalbumet, som siden har toppet salgslistene i tre uker, og har solgt til tre ganger platina.
Denne uka ligger de to låtene for fjerde uke på rad som nummer 1 og 2 på den offisielle norske radiolista Hit 40 også, det er det også ingen artist som har klart før dem.
Dessuten er de eneste band som har den unike trippelen å toppe albumlista samtidig med å ha dobbel topp på single- og radiolista samtidig. En rekord som kan synes bortimot uslåelig.

Donkeyboy har også hatt hele 4 låter inne på VG-lista samtidig i 4 uker - og ja du gjettet det; det har ingen klart før dem. Nå blir det spennende å se om bandet tar julesalget også, etter å ha hatt tidenes norske sommerhit med "Ambitions" som folk fortsatt ikke er lei etter 32 uker på salgslistene.
En avstemning på Radio Rjukans nettsider sier hele 87 % at de fortsatt ikke er lei låta.
Hvordan er det mulig!??! Jo, det er Donkeyboy, det!

Nå er bandet på turné med Linnea Dale fra Tinn Austbygd, for tida med konserter med over 22.000 tilskuere i London, sammen med A-ha. I juni kan de oppleves på Rjukan Rockfestival 13. juni.
Og Donkeyboy har flere singler i ermet. Bli ikke sjokkert om også noen av dem kan gå til topps de kommende ukene. Også utlandet har fattet interesse for den enorme norske suksessen til gutta fra drammen, og jenta fra Tinn, som Rjukan og Tinn holder stolt til brystet, ved aldri å bli lei!

Til TA forteller Linnea at hun sysler med planer om egen soloplate i løpet av kommende år.
- I løpet av dette året planlegger jeg å gå i studio. Antageligvis kommer jeg til å finansiere platen selv, sier hun. Men foreløpig er det Donkeyboy fra Drammen som gjelder. Allerede fredag skal bandet ha konsert på Rockefeller. Da er det de som står i fokus.

- Vi er veldig spente på hvordan stemningen blir, sier Linnea. Forrige mandag dro Donkeyboy til England for å være forband for A-ha. På O2-arena er det plass til 22 000 mennesker, men Linnea følte seg ikke nervøs da hun så den store menneskemassen.

- Det gikk overraskende bra. Når jeg står foran så mange mennesker, blir jeg skjerpet og fokuserer på musikken. Responsen fra publikum var veldig god, sier den ambisiøse telemarksjenta, til TA.

Les om Linneas plateplaner i TA 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS