Kaizers knuste kassarekorden

Første dag av Rjukan Rockfestival ble en stor suksess, og Kaizers Orchestra gruset rekord fra fjorårets fredag, der Raga Rockers headlinet til ny rekord. I fint festivalvær med bare en duskbyge underveis, kan festivalledelsen glede seg over at årets festival ser ut til å bli en kanonsuksess.
Kultur
Publisert : 09.06.2012 03:41

Første dag av Rjukan Rockfestival ble en stor suksess, og Kaizers Orchestra gruset rekord fra fjorårets fredag, der Raga Rockers headlinet til ny rekord. I fint festivalvær med bare en duskbyge underveis, kan festivalledelsen glede seg over at årets festival ser ut til å bli en kanonsuksess.

Det var fortsatt billettkø da Kaizers Orchestra rullet ut rock-lokomotivet på scenen til en av de mest imponerende konserter på Rjukan noensinne. De teneste som ikke gikk på skinner under første dag av den 13. utgaven av Rjukan Rockfestival var nemlig at betalingsterminalene gikk over på reserveløsning for de mange som ikke hadde kjøpt billett på forhånd.
De kunne stå å se på køen forbi dem, der de som hadde forhåndskjøpt kunne vandre rett inn etter bytte til festivalarmbånd.        

Beregninger viser at godt over 3000 var inne fredag, kanskje så mye som 3500, kanskje mer. Festivalområdet i år er mye større, og det er flere muligheter til å sette seg stille og rolig i spritteltet, mens også "skravleteltet" har en plassering som gjør det lettere å snakke med gamle kjente som man plutselig møter på festivalen.
Selv om vi har fått vite at besøkstallene ikke er kvalitetssikra, og kan både gå opp og ned, ifølge festivalsjef Morten Engh, er det ny solid rekord for festivalen. Om det endelige tallet blir over 3500 overrasker ikke. Fjorårstallene stoppet da på 2500 fredag.
At lørdagens familielørdag og kveld blir enda bedre er det ingen som drar i tvil.

Før Kaizers gikk på scenen hadde UKM-vinnerne Tinndølan høstet stor applaus for sitt show på stor scene som oppvarming for selveste keiserne. De fikk stormende applaus, og det var litt av en opplevelse for de unge utøverne.

Imponerte gjorde også grenlandsbandet Absinth, som tidligere på dagen hadde fått kåret sin "Smil" som tidenes Telemarks-låt. Bandet dyrker stor anerkjennelse i Grenland, og har fått en skokk nye fans i Tinn med gårsdagens konsert.

Først ut på fredagen var Marthe Kristine Nordjordet som imponerte stort mens hun stille og rolig satt på en barkrakk og spilte gitar. Hun spiller godt, men sangsstemmen er det man ikke klarte å se bort fra når den unge raulandsjenta demonstrerer sitt åpenbare talent. Det har de oppdagen i Vest-Telemark for lengst, der hun er en yndet arrangementsattraksjon.

Det burde også Kristine Thorud bli, for hun samlet et stort publikum etter lokale Tinn Lizzy hadde vært på scenen. Begge syngedamene har en stolt lokal fortid som UKM-højdare i Tinn, og de har lagt nye alen til sin vekst. Kristines stemme viser at hun har spilt og sunget mye siden sist, og hennes hyllest til nylig avdøde Lasse Sollid var sjeldent flott.

Den lokale kvartetten The Four Elements, som består av 95'ere, viser at talentet i Tinn er uransaklig. De fire i bandet har også rukket å imponere i  siste års UKM, og her kan vi garantere større oppmerksomhet om få år, dersom de fortsetter i tralten. Støtt og godt, og en fin frontfigur i Line Andersen.

Tinn Lizzy dro tidenes show, og fikk publikum i gang så det holdt fra den store scenen. Det låter forbausende tight fra gjengen som er spredd over 3 østlandsbyer. Det er ingen hindring. Etter kveldens konsert er de ikke bar etterspurte. De er opphøyet til lokale legender, der de tolker Thin Lizzy-låter på en måte som for deg til å lure på hvorfor du ikke var større fan av originalen enn du var på 70-og 80-tallet.

GreppGuitar var kveldens overraskelse. Det lød fett så det holdt da kvartetten dro den mest gitarrocka gigen. Kent Grepperud og hans håndplukkede gjeng var en tidlig dessert for den gitarfreste delen av festivalfolket, selv om mange flere burde fått det med seg, mens de satt og grilla i vorspielet. En ny sjanse får de lørdag, da GreppGuitar må steppe inn for sandnesbandet Bellatoxic, som igår måtte melde avbud av personlige grunner. 

Oslo Ess avsluttet kvelden med god stemning og punk'n'roll og bidro til suksessen. De har garantert fått satt Rjukan inn på sitt bevissthetskart, og jobben med å hoppe etter Wirkola Kaizsers klarte de utmerket. Bandet har, til tross for sin korte fartstid, klart å skaffe stor interesse for sin norsk rock-pønk hybrid. En perfekt avslutning på en perfekt kveld med mange flotte prestasjoner og rockinntrykk.

Det ble med andre ord en herlig festivalstart, og lørdag er det meldt mer sol, etter at det regnet i natt etter festivalen, og vært gråvær på morrakvisten.
Politiet melder om null problemer, da de ga sin kommentar utover natta. Det har vært helt problemfritt.

Dagen i dag er fylt av stjerne som Sivert Høyem, CC Cowboys, Atle Pettersen og Envy, mens mange vil få seg gledelige opplevelser med den amerikanske countryrockeren Stacie Collins, gitarfenomenet Rotvelt i Per Syvertsens skikkelse, mens barna vil storkose seg med Thoris Supergutt og familien med talentene som spretter opp av Tinn kulturskole og Tinn Soul Children.

Rosinen i lørdagspølsa er avslutningskonserten med DDR. Med sexy Berit Boman, og de gale humoristene Atle Antonsen og Johan Golden i spissen, lover de å sjokkere festivbalpublikummet i deres eksklusive show i år - den eneste konserten i Norge med DDR i år, som synger norske allsanghits på kav tysk. Garantert en opplevelse du ikke må gå glipp av.
Billetter får du fortsatt i døra på festivalområdet - men møt opp i god tid!
 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS