Sivert Høyem og DDR fikset superfest

Enda flere møtte fram på Rjukan Rockfestivals lørdagskveld, enn de som så Kaizers Orchestra på fredagen, og CC Cowboys, Sivert Høyem og DDR sørget for tidenes festkveld. Aldri har festivalen klart å holde så mange så lenge, før de gikk lykkelige hjem. Eneste skår i festivalgleden er at familielørdagen trakk bare 1/4 av det den gjorde i fjor.
Kultur
Publisert : 11.06.2012 15:03

Enda flere møtte fram på Rjukan Rockfestivals lørdagskveld, enn de som så Kaizers Orchestra på fredagen, og CC Cowboys, Sivert Høyem og DDR sørget for tidenes festkveld. Aldri har festivalen klart å holde så mange så lenge, før de gikk lykkelige hjem. Eneste skår i festivalgleden er at familielørdagen trakk bare 1/4 av det den gjorde i fjor.

Den 13. utgaven av Rjukan Rockfestival gikk inn i historien som en stor suksess, til tross for at regnvær på familielørdagen, samt fraværet av et band av Madcons kaliber, førte til en svikt på dag-arrangementet.

Fasiten viser før bekreftede tall at ca 7500 publikummere besøkte festivalen. Fjorårets familielørdag med supervær og Madcon ga 4000 besøkende, og i år var tallet under 1000. Det betyr at fjorårsrekorden på 9500 står, til tross for rekordbesøk på både fredagskvelden og lørdagskvelden. Det er foreløpig for tidlig å si hva resultatet blir, men arrangøren håper dette er godt nok til et overskudd. 750 forhåndssolge festivalpass er i allefall en bedring.
Folk opplever festivalen som en glitrende suksess, mens arrangøren sier det er nok av småting å ta tak i før en ny festival. Årets festival har et rekordbudsjett, og det gjenstår å se om det blir et overskudd til å bygge de neste års festivaler.

Musikalsk kunne det neppe vært bedre.
Men mange gikk glipp av noen perler underveis. Det var først klokka 21, når CC Cowboys skulle på scenen, at folk veltet inn på festivalområdet igjen. På rekordtid hadde et par tusen mennesker kommet seg inn til første låt, fra et band som alltid leverer, og som er et av de mest etterspurte av dem alle før festivalen.

Sivert Høyem holdt en fantastisk konsert med sin Paisley Underground-inspirerte dystre rock. Både den og stemmen har en solid fanskare, og Sivert skuffet ingen med en episk konsert mens mørket falt på. Regn la liten demper på stemningen. Sivert var selv svært fornøyd både med konsert og publikum.

Rosinen i pølse var imidlertid det kranke festbandet DDR med humoristene Atle Antonsen, Johan Golden og Berit(z) Boman på sexfiksering i lakk og lær.
Stemningen var svært høy, og et slikt humorband som avslutning på en vellykket festival må være ideelt. Deres band-paropdi med norske hit sunget på tysk er ubetalelig.
De drar inn alt av klisjéer underveis, og fant på Rjukan inn at de også må legge til en trommesolo.
Til høyre ser du Johan Golden ta fjellvettreglene på tysk for et stort publikum. Des om dro på nachspiel før denne konserten, gjorde årets dårligste valg.

Vi fikk tyske versjoner av Gry Jannicke Jarlums "Svake mennesker", Raga Rockers "Noen å hate", Lars Kilevolds "Livet er for kjipt", foruten DDE-slagere på løpende bånd med en overraskende højdare i balladen "Vinsjan på kaia" samtg en total radbrekking av av Nenas "99 luftballons". Da Atle Antonsen kom krabbende inn på scenen til femte ekstranummer var det hellker ikke nok. Folk ville ha mer. At de i tillegg hadde trykket opp t-skjorter i anledning verdensturnéen, med bare Barcelona og Rjukan på, toppet vel kransekaka. Den var trykket opp i 10 eksemplarer!

Amerikanske Stacie Collins holdt et forrykende show for en altfor liten forsamling festivalgjengere, noe også GreppGuitar og Kristisne Thorud dessvere fikk oppleve. Folket er ikke så gira på ettermiddagskonsertene, og det legger en demper på festivalstemningen etter familielørdagen.

Ungpikedrømmen Atle Pettersen imponerte imidlertid stort under familielørdagen, med et rocka og helstøpt show, der jentene siklet etter nærkontakt med stjernen lenge før han gikk på scenen, med kø foran backstageområdet. Atle er en drømmevokalist for enhvert rockeband, men han er en soloartist som veit å spille på sine mange styrker. Temperaturen gjorde imidlertid sitt til at de ikke fikk sett brysttattoveringen som kunne fått premiere fra scenen på Rjukan, men skinnjakka måtte Atle kaste underveis.

Envy med milendingen Halvor Rollag på bass leverte varene i et tøft show, der Halvor fikk gode muligheter til å briljere ved siden av de to vokalistene som veit å dra opp stemningen blant publikum. Thoris Supergutt lagde rockeablegøyer til stor respons fra de yngste.
Men ingen av de tre sistnevnte klarte imidlertid å trekke tilsvarende tall som Madcon gjorde på fjorårets festival. Været lå heller ikke til rette for det. 

Tinn kommunes kulturskole og Tinn Soul Children fikk muligheten til å vise seg fram, med sine talenter, mens Per Syvertsen med sitt Rotvelt ga et av festivalens fineste og mest stemningsfulle øyeblikk med sin konsert.
Sandnesrockerne Bellatoxic skuffet med sitt avbud. Av personlige årsaker møtte ikke det fengende tungrockbandet, og ble istedet erstattet av GreppGuitar og Line Andersen, vokalisten i The Four Elements, solo. De som så dem fikk valuta for det!

Årets festival går inn i historien som en suksess, til tross for en publikumsnedgang på ett delarrangement. Organisasjonsmessig var ting bedre enn noensinne, og festrivalområdet er sterkt forbedret fra det som allerede var bra ifjor. Maten fikk skryt, det samme gjorde logistikken foran øltelt og bongbuer. En underkapasitet på ryddemannskap lørdag formiddag, og ved toalettene er på minussida, det samme er at betalingsterminalene gikk inn i reserveløsninger, og skapte uønskede køer i inngangen.

Flere tilreisende er festivalens mål, og det var flere i år, men om det blir festival for 14. gang neste år, 7. og 8. juni er ennå ikke endelig avklart. Man er avhengige av et solid pluss i regnskapet.
Festivalen er stor, og krever mye logistikk, og alt på frivillig ulønnet basis. Rjukan Rockfestival er i ferd med å vokse ut av den hammen.

 

 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS