Gvepseborg Kafé og Restaurant åpnet

Det er ennå en stund til nye Gvepseborg Kafé og Restaurant er ferdig utvendig, men innvending er det nå så ferdig at selve restaurantbygget som gir fantastisk utsikt til Gaustatoppen og Rjukan åpnet.
Næringsliv
Publisert : 06.05.2013 16:54

Det er ennå en stund til nye Gvepseborg Kafé og Restaurant er ferdig utvendig, men innvending er det nå så ferdig at selve restaurantbygget som gir fantastisk utsikt til Gaustatoppen og Rjukan åpnet.

Det er samboerparet Ida Sauro og Mikael Hammersten fra henholdsvis Tinn og Bodø som skal drive den nye restauranten på Gvepseborg, som har den unike ankomsten via kabelbanen Krossobanen.

De har forlatt hovedstaden, der begge forlot sine jobber på Grand Hotel, hvor Mikael Hammersten jobbet som kjøkkensjef, til en jobb på Rjukan med Norges flotteste utsikt.

Hammesten ønsker velkommen inn i de flotte og lyse lokalene som er svært lekkert utført med både det naturlige lyset og mulight for en svært lekker kunstig belysning.

- Vi synes begge det var på tide å begynne med noe nytt, og tilbudet vi fikk gikk fra å være en spøk om at "det gjør vi" til vi etterhvert begynte å tenke seriøst på det, til der vi er nå., sier Mikael Hammersten til Radio Rjukan på åpningsdagen.
Skjønt åpningsdag og åpningsdag. I helga har de hatt tilsammen fire selskaper, hvorav tre konfirmasjoner, som de første til å ta den flotte signalbygningen i bruk.
Idag har det vanket blomster og gaver til driverparet, som nå håper at gjestene skal bli svært fornøyde.

- Det gikk bra. Vi fikk kjørt oss litt, og gjenstene var svært fornøyde, sier Hammersten, som er glad for at den nye kaféen er åpnet.
Navnet er blitt Gvepseborg Kafé og Raestaurant, fordi bygget skal være begge deler. Skiftet skjer på ettermiddagen, med skifte av menyer. Det er tenkt klokka 16. Før det er det en kafémeny, deretter en restaurantmeny med godt og spennende utvalg.

Det er tenkt en hyggelig prispolitikk, der du også får toretters middag med Krossobanebillett inkludert i prisen.
Gvepseborg Kafé og Restaurant får åpningstid fra 10 til 20 alle dager, med unntak av lørdag, da åpningstiden er til klokka 21.

Utvendig er bygget ikke ferdig. Der gjenstår det en god del arbeid på alle sider av nybygget.
Sammsynligvis er det ferdigstillelse utvendig først til sommeren. Det innebærer rekkverk ved utendørsserveringen, innganger og også møterommet innvendig.

Møterommet som har plass til 10-14 gjester i eget rom, der en smart skyvedør medvirker til at selve kaféen også kan utvides med dette rommet kapasitet. Kaféen har 100 sitteplasser, og alle med unntak av møterommet har en strålende utsikt over Rjukan og Gaustatoppen.

Hele øvre stasjonsområde på Gvepseborg skal i tida som kommer igjennom en omfattrende opprustning, og blir helt ugjenkjennelig i forhold til slik det har vært de siste årene. Det foreligger planer for utbedringer for 3,3 millioner kroner, som innebærer et svært attraktivt område.

- Det blirt en ny æra for Gvepseborg, og nå er vi spente på hvordan befolkning og turister tar imot det nye tilbudet, sier Hammersten.

Endelig har Gvepseborg fått et bygg som vi i Tinn har grunn til å være stolte av!

Bildene som er tatt idag, viser at det er mye utvendig som er ugjort, men at det blir flott når det er ferdig, kan det ikke være tvil om!

Byggekostnadene har vært 16,5 millioner kroner, med en 10% overskridelse av det opprinnelige budsjettet på grunn av utsettelser og utfordringer med stålleveringer og også vanskelige transportforhold opp til Gvepseborg det siste året.

Se flere bilder på www.krossobanen.no.
 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS