Nesten for Linnea - nr. 2 i MGP

Linne Dale gjorde Rjukan, Tinn og Telemark stolte på lørdag da hun endte på en flott andreplass i den norske Melodi Grand Prix-finalen, knepent slått av den storslåtte balladen til Carl-Espen. Stemmene fra vestlandet avgjorde, patriotiske og sjåvinistiske som de er. Men Linnea har fått en knallstart på lanseringen av den nye skiva som kommer rett etter påske.
Kultur
Publisert : 16.03.2014 23:02

Linne Dale gjorde Rjukan, Tinn og Telemark stolte på lørdag da hun endte på en flott andreplass i den norske Melodi Grand Prix-finalen, knepent slått av den storslåtte balladen til Carl-Espen. Stemmene fra vestlandet avgjorde, patriotiske og sjåvinistiske som de er. Men Linnea har fått en knallstart på lanseringen av den nye skiva som kommer rett etter påske.

Linnea Dales suksessfulle 2.plass, etter at hun var siste som ble ropt opp til gullfinale, en stund som var uutholdelig spennende også for Linnea, så er denne Melodi Grand Prix-deltakelsen var bare en forsmak på det som nå skal skje videre, med albumslipp 24. april og storsatsing. Hennes produsent og låtskriver mener Linnea er en komplett artist.

- Dette har vært kjempestort å få være med på. Å stå på en så stor scene i Spektrum med egen låt, og attpåtil få gjøre det to ganger, med en slik mottakelse, sier Linnea til NRK

Linnea fra Tinn var nær ved å gå hele veien til finale i København, med sitt eget bidrag «High hopes». Bare en vannvittig stemmestorm fra vestlandet stoppet henne.

Avstemningen ble en thriller, hvor tre av de fire gulfinale-låtene fulgte hverandre tett da resultatene fra de ulike landsdelene tikket inn. Tettere en noensinne.

Men vestlandet viste ekte patriotisme (sjåvinisme?) da de med overveldende flertall stemte frem sin egen Carl Espen med låten «Silent storm». Dermed ble det en andreplass på Linnea.

- Det var så jevnt og sinnssykt nervepirrende underveis, sier Linnea til NRK.

Selv om vinner Carl Espen fikk den største horden av kameraer rettet mot seg, var det også svært mange som var interesserte i å snakke med Linnea Dale på andreplass. 

25. april kommer hennes nye album, som utgis av et av verdens aller største plateselskap, Warner Music.
- Jeg føler at dette er begynnelsen på noe nytt og stort, sier Linnea, som tidligere har blitt forbundet med hennes samarbeid med det suksessrike popbandet Donkeyboy.
Og at platen vil få interesse i både inn- og utland fikk man en god indikasjon på de aller første minuttene etter at TV-sendingen var over, og journalistene stormet scenen. Linnea Dale var nemlig en svært populær ung kvinne etter finalen. Selv om et knapt flertall fokuserte på å få intervju med vinneren Carl Espen, ville både norske og utenlandske journalister ha en bit av henne. Og særlig svenskene og britene har sans for den norske artisten, meløder NRK

- Jeg syns Linnea var briljant. Hun er en fantastisk sangerinne. Hun viste litt av den samme klassen som Margaret Berger hadde i fjor. Jeg likte stilen, koreografien og hele den artistiske pakken, sier britiske David Elder, som følger Eurovision-sirkuset tett rundt om i hele Europa.

Linnea Dale - Linnea Dale hadde selv ideen til både kjolen og koreografien til sitt eget nummer. Hennes samarbeidspartner Kim Edward Bergseth mener det vitner om at Linnea er en komplett artist. 

Linnea hadde skrevet sin låt sammen med låtskriver og produsent Kim Edward Bergseth. Han har store MGP-meritter å vise til, han produserte nemlig låten som har fått tidenes høyeste poengsum i Eurovision Song Contest, Aleksander Rybaks «Fairytale»
- Jeg er strålende godt fornøyd, og jeg er så glad for at jeg har fått lov til å jobbe med Linnea, sier Bergseth.
- Dette er egentlig bare en forsmak på hva vi har i emnet.

Hele sceneopptredenen og settingen var Linneas egen idé. Det er hun selv som har koreografert nummeret, kommet opp med hele konseptet, og det som veldig mange er opptatt av i Grand Prix-sammenheng, nemlig kjolen.

 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS