Norad vurderer utsatt nattevandring

Norad vurderer utsatt nattevandring

Noradprosjektet "Verdens vakreste nattevandring" er vurdert utsatt, da det er meldt skybrudd lørdag kveld. Klokka 08.30 lørdag avgjøres det om hele vandringen utsettes en uke, til 17. september. Og Sivert Høyem er med selv med utsettelse.
Kultur
Publisert : 09.09.2016 22:45
Sist oppdatert : 10.09.2016 00:13

Fredagen snakkis i Tinn har naturligvis vært hvilket utrolig tilfelle av Murphys Lov som ser ut til å slå til på det spenstige arrangementet lørdag kevdl. Etter mer enn 14 dager med strålende og varmt vær er det meldt skybrudd lørdag kveld, særlig mellom klokka 20 og 24. Opptil 40 millimeter er meldt, kanskje mer.
Og allerede søndag morgen er det tilbake til fint vær, som er medlt de neste 10 dagene, ifølge yr.no.

De nesten 3.000 som har meldt de skal gå arrangementet på facebookeventet, har fått lese følgende ikveld:

- Hei alle tålmodige nattevandrere. Været er veldig usikkert, og vi vurderer fortløpende om nattevandringen skal utsettes til neste lørdag 17. september.

Vi er i tett kontakt med Meteorologisk Institutt. Foreløpig meldes det om lavt skydekke, tidvis sterk kuling og kraftig regn under arrangementet. Vi vil at dette skal bli en fin, og ikke minst trygg tur for alle deltakere. Vi kommer med endelig beskjed imorgen tidlig klokken 08.30 om arrangementet blir gjennomført i morgen eller utsatt en uke.

Vi har allerede rigget opp Opplysningsløypa, så for alle dere som uansett ønsker å gå Gaustatoppen på dagtid i helgen, er det mulig å oppleve de 17 bærekraftsmålene langs løypa og se varden på toppen. Dersom vi utsetter arrangementet, vil ikke løypa bli lyssatt før neste helg.

Følg med her på hva som skjer: https://www.facebook.com/events/1763142150592108/
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS