Inviterer til skolehistorisk foredrag

Inviterer til skolehistorisk foredrag

Rjukan videregående skole er 100 år i år, og lokalhistoriker Tom Nilsen vil onsdag 28. september holde et foredrag om Rjukan yrkesskole, som var en foregangsskole i Norge på yrkesfaglig utdanning. - Jeg håper mange gamle elever dukker opp, sier Nilsen.
Lokalhistorie
Publisert : 22.09.2016 13:15
Sist oppdatert : 22.09.2016 13:55

Lektor Tom Nilsen er som lokalhistoker også forfatter av Rjukan videregående skoles histoire "En skole for alle" som kom ut til skolens 90-årsjubileum for 10 år siden. 17. august holdt han et skolehistorisk foredrag for de fremmøtte både fra lokalsamfunnet og fra fylket, og nå kan du oppleve en historisk gjennomgang av Rjukan fagskole og yrkesskole i auditoriet på Rjukan vgs onsdag 28. september.
Han gjør foredraget på bestilling fra det nystiftede Rjukan Historielag, der han selv er valgt inn i styret.

- Det blir et foredrag som gir svaret på dagens utdanningsdebatt i lys av Rjukans yrkesskoletilbud opp igjennom årene, sier Nilsen, og viser til hans egen boktittel "En skole for alle".
Etter foredraget blir det en omvisning på yrkeskoledelene av Rjukan videregående, slik skolens avdelinger ser ut i dag.
- Det bør være interessant og artig for mange, tror Nilsen, som selv har yrkesfaglig bakgrunn, har jobbet både på hydroanlegget og vært lærer ved skolen i en årrekke.

- Rjukan fagskole var den første moderne fagskolen i Norge, og det man drev med på Rjukan spredde seg til resten av Norge etter andre verdenskrig, sier Nilsen.
- Elever som kom ut fra fagskolen på Rjukan var ettertrakta over hele landet og gikk rett inn i jobb i hele Norge, og flere blei yrkeskolelærere også, forteller Nilsen, som håper at mange gamle elever tar turenm på foredraget onsdag.

- Jeg har noen bilder som viser litt av historien, sier Nilsen, og viser bilder der noen og enhver kan kjenne igjen kjente Rjukangutter som Hans Lien og fler eandre.
- Je, nå kan jo folk se om de kjenner noen av dem uten at jeg forteller hvem de her, ler Nilsen sin karakteristiske latter, og invitere både de avbildede og alle andre til foredraget og omvisningen onsdag.


Arrangementsinfo:
Foredrag: Rjukan videregående skoles fagskolehistorie
Etterpå: Omvisning i den yrkesfaglige delen av Rjukan VGS

Auditoriet Rjukan VGS
Onsdag 28. september klokka 19
Gratis inngang.
Enkel bevertning
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS