Snøen faller på innfartsveiene

Snøen faller på innfartsveiene

Da melder vinteren sin ankomst på Gaustablikk. Det snør ned til 600 meter, og det vil også si at det snør på vei over til Rauland, mens det regner i lavlandet. Det er meldt 5-6 centimeter snø dette døgnet, men det er ikke sikkert den blir liggende, da det kan gå over til regn mandag kveld.
Natur/Vær
Publisert : 16.10.2016 09:25
Sist oppdatert : 17.10.2016 11:12

Bildet viser at det snør på Skipsfjell, og ned til 600 meter i Rjukanfjella. For de som skal opp i høyden, og ikke har lagt om til vinterdekk er det å anse som en advarsel - nå er vinteren på vei.

Det begynte å snø på gaustablikk i 12-tida, og har fortsatt utover ettermiddagen. Bildet til venstree viser snøen som faller på web-kamera til Gaustablikk i 13-tida søndag.

Snøen legger seg fint i terrenget, og gir lovnader om at det kan bli en fin vinteresesong, Selv om dette ikke er spesielt tidlig på noen måte.
For endel år siden var det vanlig at Gaustablikk kunne åpne for sesongen i oktober, men det begynner å bli noen år siden.

Men snøen blir neppe liggende. Det er meldt varmegrader og regn fra mandag kveld, og ikke mer nedbør de neste kommede dagene etter tirsdagen. Det er først meldt kuldegrader igjen kommende helg.
På Rjukan er det ikke meldt kuldegrader de neste 10 dagene. I lavlandet har det regnet det siste halve døgnet, og det er meldt regn fram til tirsdag kveld, med unntak av opphold mandag på dagtid.

Lørdag startet Gaustablikk snøkanonene siden kuldegradene tillot det, og delte dette bildet på fnugg.no.

Linker:
Webcam 1 på Gaustablikk
Webcam 2 på Gaustablikk
Gaustablikks nettside
Skiinfos nettside
Gaustablikks side på Fnugg.no
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS