Buchard og Flatland starter bygging av nytt hotell ved Gaustatoppen Skisenter

Buchard og Flatland starter bygging av nytt hotell ved Gaustatoppen Skisenter

Anders Buchardt og Halkvard Flatland vil bygge et nytt hotell rett ved Bygget og Gaustatoppen Skisenter. Det har form av et fireetasjes sportell som skal inneholde restaurant, hotellrom, leiligheter, resepsjon, skiutleie og matbutikk. Planene er en del av det som opprinnelig ble presentert i 2008, og som ble utsatt noen år etter økonomiske krisetider.
Næringsliv
Publisert : 23.12.2016 23:00
Sist oppdatert : 30.12.2016 10:25

Det er Gaustatoppen Invest AS med Anders Buchardt og Hallvard Flatland som har sendt Tinn kommune om byggetillatelse til å bygge et sportell rett på andre sida av veien for servicebygget "Bygget" ved Hovdestaul og Gaustatoppen Skisenter.
Sportell er betegnelsen på et rimeligere overnattingshotell tilrettelagt for sporty brukere, som oftest lagt i nærheten av sportsareanaer.

Overnattingsbygget skal foruten hotellrom også inneholde restaurant, leiligheter, en liten matbutikk og naturligvis resepsjon og et skiutleie. 
Næringsbygget har to sammenbygde bygninger som vist på tegningen tegnet av arkitektfirmaet Nordic (tidligere Narud Stokke Wiig Arkitekter.) 

Gaustatoppen Invest AS er et eiendomsinvesteringsselskap som eies av Anders Buchardt og Hallvard Flatland, og har bak utbyggingen av de vestlige delene av Gaustaområdet, og den såkalte Masterplanen for området, som Anders Buchards far Arthur Buchard laget sammen med Hallvard Flatland. Seinere overtok sønnen Anders Buchardt farens interesser i området.
Byggingen er et nytt trinn i denne delen av Masterplanen for gAustaområdet, som ble presentert i 2008, da Gaustatoppen Invest AS presenterte senterområdet, med hotell, flere leilighetsbygg, restauranter og forretninger.
I tillegg ligger planlagt aktiviteter som kunstgalleri og skøytebane.

I planene fra 2008 lå flere forretninger og restauranter i nær tilknytning til et nytt høyfjellshotell med 100-150 rom. I tillegg skal det bygges luksusleiligheter. Senterområdet har 50 mål byggeflate og vil ha en kapasitet på over 2500 senger.

- Rjukan og Gaustaområdet skal bli den ledende skidestinasjonen i Norge, sier Buchardt til RA i sakens forbindelse i 2008, dager etter at Fyrieggheisen ble åpnet.
- Fremdriften avhenger av interessen fra andre til å skape aktivitet i området, sa Buchardt den gang, og nå åtte år seinere er man altså forbi økonomikrisa som kom rett etterpå, og som utsatte planene noe. Nå er de på skinner igjen, og investeringene i Gaustaområdet er høyere enn de var i 2006.

Se Radio Rjukan-saken "Starten på Gaustabyen" i 2008

Det planlagte sportellet skal ligger inntil bergknausen Løkjestaul ved Hovdestaul og ut mot hovedvegen til Gaustablikk og Kvitåvatn, Kvitåvatnveien, og Tinn kommune har mottatt søknaden til behandling. Planen er at svar fra kommunen skal utarbeides i desember.

Arkitetfirmaet Nordic har vært arkitekter for Bygget, og en lang rekke hytter i området, i tillegg til Jostein Haugen og Ole Kristian Furuseths Gaustatoppen Lodge lenger bort mot Gaustablikk.
Materialbruk skal tilsvare det som er brukt i Bygget på andre sida av veien, ifølge søknaden.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS