Stort oppmøte og engasjement på Tinn Aps folkemøte om Rjukan sykehus

Stort oppmøte og engasjement på Tinn Aps folkemøte om Rjukan sykehus

Det var stort engasjement og mange spørsmål fra de fremmøtte da Tinn Arbeiderparti inviterte til møte om framtida for Rjukan sykehus. RNU og Ibsensykehuset la fram litt av sine planer, mens Kragerø-ordfører Jone Blikra fortalte om prosessen rundt deres eget sykehuskjøp.
Forbruker/Helse
Publisert : 29.11.2016 09:01
Sist oppdatert : 29.11.2016 13:53

Radio Rjukan kommer tilbake mer mer i dagene som kommer fra folkemøtet, der det kom fram at det fortsatt jobbes hardt med planene for fremtidige Rjukan sykehus.
- Det er fortsatt 10 millioner som er øremerket omstilling av sykehuset, opplyste Tinns rådmann Rune Lødøen, etter at Leif Næss ved Ibsensykehuset As hadde informerte om planene for sin drift på Rjukan sykehus, også at Ibsensykehuset overraskende hadde vunnet anbudet på forhudsomskjæring av guttebarn.

Forsamlingen lyttet interessert til Næss sin utlegging om planene for den nye sykehuskjeden, og tilbud om behandling, operasjoner og rehabilitering som lå i løypa for Rjukan sykehus.

Rjukan Næringsutvilking (RNU) presenterte endel av sitt arbeid, mens Kragerø-ordfører Jone Blikra fortalte om prosessen og beslutningene rundt at de kjørte Kragerø Sykehus før det ble solgt på det åpne markedet, og at de ennå ikke var i mål med kjøpet og forhandlingene med STHF.

Fagforbundets Tor Dahle var opptatt av å se framover og tenke på de ansatte, og trakk frem plasstillitsvalgt Kjellfrid Neset fra salen, slik at hun kunne fortelle om hvordan ståa på sykehuset var om dagen.
Da kom det også fram at Sykehuset Telemark ville skjære ned ytterligere i sin drift på sykehuset, som idag består av 10 ansatte.

Det kom mange spørsmål fra salen, der også en rekke politikere var tilstede fra SV og Høyre, mens Tinns for tida største parti Senterpartiet så ut til å glimre med sitt fravær.

Rådmann Rune Lødøen noterte flittig under foredraget til Jone Blikra, som fortalte at flertallet av politikerne i Kragerø kommunestyre ikke turde gjøre noe annet enn å kjøpe sykehuset, da det ligger på en attraktiv strandtomt, og at de fryktet og hadde belegg for å tro at bygg og tomt ville kunne bli asylmottak, da regjeringen i statsråd hadde godkjent at bygg regulert for helseformål kunne være asylmottak.

Rjukan sykehus er fortsatt ikke solgt fra Sykehuset Telemark, som har fått bygget taksert til 43,3 millioner kroner.
Spørsmål rundt eierforholdet og sikkerheten rundt den fremtidige driften, samt den kommunale plasseringen av legevakten, og om man skulle tenke fremtidig legevakt for flere kommuner, som følge av nye statlige krav, var også et tema på møtet.

Radio Rjukan kommer med mer fra møtet de kommende dagene.
 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS