75% av Hjartdølene sier nei til kommunesammenslåing med Notodden

75% av Hjartdølene sier nei til kommunesammenslåing med Notodden

Tinns naboer, hjartdølene, vil ikke slå seg sammen med Notodden. Det ble klart etter folkeavstemningen i går. Folket mening er svært tydelig, og hele 74,9 prosent sa nei til sammenslåing, 23% sier ja.
Politikk
Publisert : 06.12.2016 16:34
Sist oppdatert : 07.12.2016 00:31

Hjartdølene vil ikke se deres kommune Hjartdal sammenslått med Notodden. 

- Jeg er først og fremst glad for at så mange har engasjert seg i dette viktige spørsmålet, sier ordfører Bengt Halvard Odden til NRK. Han har selv vært positiv til en kommunesammenslåing. Først til en stor kommune bestående av fire (bildet over), så til en sammenslåing med tinn, og nå sist til en sammenslåing med Notodden.

Han har virkelig har ønsket å høre innbyggernes stemme i saken, og har nå fått en klar beskjed. 62,5 prosent av hjartdølene stemte i saken, og 74,9 % sa nei.

Alle tre bygdene, Hjartdal, Tuddal og Sauland, har gitt ganske like rungende nei.

Hjartdal – Ja: 12%, Nei: 85,5%, Blank: 2,5%.
Sauland – Ja: 35,3%, Nei: 62,4%, Blank: 2,3%.
Tuddal – Ja: 12,7%, Nei: 86,7%, Blank: 0,6%.
Totalt – Ja: 23,0%, Nei: 74,9%, Blank: 2,1%.

- Jeg hadde et annet syn, og ser at Hjartdal nå kommer til å møte noen tunge motbakker fremover. Men vi må ta signalene fra innbyggerne våre på alvor, og skal jobbe hardt ofr å levere gode tjenester i Hjartdal i fremtiden, sier Odden til NRK.
- Et så tydelig resultat er verdt å lytte til, må jeg innrømme. Og jeg er nok ikke alene om den vurderingen i kommunestyret i Hjartdal.

Saken skal opp i kommunestyret 14. desember, og Odden regner med at de da vil følge det folket ønsker.

Gjennom folkemøter i kommunen har Odden notert seg at folk er redde for å miste kontrollen ved en eventuell sammenslåing, og skolestruktur har vært saken som mange har trukket frem som den store frykten.

Mer hos NRK
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS