Lyssatte Miland skole i aksjon mot foreslått nedleggelse

Lyssatte Miland skole i aksjon mot foreslått nedleggelse

Det utrolige bildet av Miland skole ringsatt med lys er tatt med drone, styrt av Odd Arvid Dalen, under løyssettingenb som fant sted i 17-tida tirsdag. - Vi i FAU og Miland Idrettslag ble rørt over hvor mange som møtte opp for å slå ring rundt skolen vår, sier Gro Ellen Miland.
Politikk
Publisert : 06.12.2016 23:52
Sist oppdatert : 07.12.2016 14:30

Rundt 60% av Miland og Mæl`s befolkning møtte opp for å vise sin protest mot rådmannsforslaget om å legge ned Miland skole som gikk igjennom i formannskapet med 3 mot 2 stemmer, med støtte fra Senterpartiet og Høyres representanter, mot mindretallet fra SV og Arbeiderpartiet.

- Vi i FAU og Miland Idrettslag ble skikkelig rørt over hvor mange som møtte opp for å slå ring rundt skolen vår! Vi tror at nærmere 350 mennesker kom. Bildene er tatt av Odd Arvid Dalen med drone, sier Gro Ellen Miland til Radio Rjukan.
- Her på Miland skole blir lærerne straffet fordi de er dyktige. De har jobbet for å bli godt utdannet, skape en flott arbeidsplass til tross for at de ikke er så mange! De holder budsjett, trivsel på topp både blant barn og voksne, faglig sett kjempe bra og barn som har behov for ekstra hjelp blir inkludert i klassene uten stigmatisering! Og belønningen er at SP vil legge ned skolen, har forelder Hines uttalt i forkant av aksjonen.

- Så utrolig rørt over flott oppmøte, appell, stemningen og alle ildsjelene! Jeg heier på Miland skole og krysser fingrer for at politikerne hører på oss 😍 Det ville være årets Julegave til Miland, sier Cathrine Hines som har tatt bildet til høyre.

Idrettslaget, SAU og FAU gikk ut og inviterte til det de kalte lyssetting av barneskolen med fakler.
- Igjen er Miland skole truet av nedleggelse, bli med å slå rung rundt skolen vår, var oppfordringen fra foreldre og elever ved den skolen i Tinn som henter best resultater, og der elevene etter skolesjef og rådmanns planer skal spres på Atrå og Rjukan allerede fra kommende skoleår.

Med appell og klare meldinger til politikerne, underholdning og grøt, saft og pepperkaker vil de vise hvor viktig skolen er i lokalsamfunnet som de siste årene har falt mellom alle stoler når det gjelder kommunale prioriteringer.

Til tross for at Miland og Mæl i folketall, elevtall og barnehagetall er større enn Atrå, så føler de seg forfordelt når det gjelder kommunens satsinger på Tinns bygder.
Med høringsfrist 9. desember er en del 2 av skole- og barnehageplan sendt ut til politikerne, i håp om at man skal få et vedtak i Tinn kommunestyres budsjett 19. desember, der intensjonen er å spare syv millioner kroner på at skolens elever fordeles på Tinns andre barneskoler, at skolens ansatte sies opp, samt øvrige driftsutgifter.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS