- Mandheimen skal bygges opp igjen!

- Mandheimen skal bygges opp igjen!

Verdensarvkoordinator Øystein Haugan er ikke i tvil. - Mannheimen skal bygges opp igjen. Jeg er ikke ekspert, og vi får se hvordan de nedre etasjer har klart seg, men jeg er optimist av natur, sier Haugan, som mener Mandheimen er et svært viktig bygg i Verdensarven.
Ulykker/Redning
Publisert : 01.01.2017 16:22
Sist oppdatert : 14.01.2017 12:36

- Jeg er evig optimist, og jeg håper og tror at bygget kan berges. Vi har alt av tegninger ned til minste detalj, og har hatt en ny grundig gjennomgang på dette, og arkitekten har vært borti slike branner før, og han er positiv, sier Haugan, og viser fram melding har har fått med detaljer fra arkitekt Lundesgård om hvordan bygget er konstruert, og hvilke materialer som er brukt.
Fjerde og femte etasje var treverk med zinkplater beslått rundt. det er det som, har brent, sier Haugan, som lanserer at Tinn også må få på plass en stigebil.
Gutta på brannvesenet og alle de andre som har jobba her har gjort en fantastisk innsats.
- Ja, jeg synes det er noe å lansere nå. Vi har viktige bygg å ta vare på, og det at vi har en stigebil i Verdensarvbyen blir nok viktig, sier Haugan.

- Vi har vært heldige, tross alt, men det er litt av en avslutning på et utfordrende år, sier Tinn kommunes rådmann Rune Lødøen. Han bekrefter at kommunearkivet i bomberommet under bygget er iorden.

- Og forsikringen, er den iorden?
- Ja, det skal det være. Det er KLP som er forsikrer, og det skal være iorden, sier Lødøen, og bekrefter at det for kort tid siden var en forsikringsgjennomgang.
- Nå blir det sikring, og gjennomgang med forsikringsselskapet, sier Lødøen, som var bortom tomta for å se det triste synet dagen derpå.

Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS