Inviterer til Kom deg ut Dagen

Inviterer til Kom deg ut Dagen

Telemark Turistforening inviterer hele Telemark med på Norges største søndagstur søndag 5. februar. Da arrangeres Kom deg ut-dagen på 12 steder i Telemark. Friluftsdagen er en av hele 146 lignende lavterskel-arrangementer landet over.
Natur/Vær
Publisert : 30.01.2017 18:13

Søndag 5. februar arrangeres Kom deg ut-dagen på 12 steder i Telemark. Friluftsdagen er en av hele 146 lignende arrangement landet over.

- Kom deg ut dagen er en lavterskeldag med stor L. Vi vil ha med oss alle ut denne dagen, fra de som er vant til å være ute i naturen til de som ikke har erfaring med friluftsliv i det hele tatt. Her kan du lære mye, sier Mikel Gonsholt fra Telemark Turistforening.

Målet med dagen, som arrangeres for 22. gang, er å gi flest mulig en smakebit på det man kan finne på ute i naturen, og å tilegne seg ny kunnskap.

- Vi skal ha aktiviteter som skileik, aking, isfisking, skøyter, natursti og selvfølgelig blir det grilling av mat på bål! Dette er aktiviteter som de aller fleste kan klare, og mestre. Og det er nettopp mestringsfølelsen vi ønsker å gi videre til andre, slik at de kan ta turen ut på egenhånd neste gang. Dessuten kanskje du lærer noe nytt moro å gjøre ute? For moro blir det, forteller Gonsholt.

Alle turlagene i Turistforeningen stiller med mange frivillige som hjelper til med aktiviteter, turquiz og å gi råd og tips.
- Vi håper at Kom deg ut-dagen kan være startskuddet for en aktiv vintersesong. Har man lyst til å treffe nye turvenner, er dette rett dag å bli med på. Det blir arrangert aktiviteter i Bamble, Kragerø, Porsgrunn, Skien, Siljan, Nome, Gautefall, Bø, Seljord, Kviteseid, Vinje og Tinn, så det skal være et arrangement i nærheten av der du bor! Her blir det en fin miks av turglade små og store på tur, sier Gonsholt.

I Tinn er det Tinn og Rjukan Turlag som står for arrangementet.

FAKTA:
Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag, og arrangeres vinter og høst over hele landet. Tidenes første Kom deg ut –dag var i september 2006. Arrangementene finner du i hele Norge, fra Kristiansand i sør til Alta i nord. www.komdegut.no

Fotos: Sindre Thoresen Lønnes

Linker:
Tinn og Rjukan Turlag 
Telemark Turistforening på facebook
Telemark Turistforenings nettside
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS