Planlegger årlig Verdensarv-spel på Notodden

Planlegger årlig Verdensarv-spel på Notodden

Inspirert av Grenland Friteaters forestilling "Alt for vitenskapen" (bildet) planlegges det nå et Verdensarvspel på Notodden. Det er Notodden Utvikling AS, Telemark fylkeskommune og Notodden kommune som står bak ideen om et årlig spel utendørs på Notodden på sommeren, melder Varden.
Lokalhistorie
Publisert : 08.02.2017 07:00
Sist oppdatert : 08.02.2017 22:56

Et stort utendørs spel av nasjonal interesse er på trappene. Det skal handle om den industrielle revolusjonen på Notodden og Rjukan, og nå skal det utlyses en konkurranse om å forfatte manus til storsatsingen.
Nå er teaterprodusent Hege Knarvik Sande engasjert for å hjelpe initiativtakerne med oppgaven, hun skal også arbeide med finansieringen av hovedprosjektet.

Det er Notodden Utvikling AS, Telemark fylkeskommune og Notodden kommune som står bak ideen.
Forprosjektet har et budsjett på 169.500 kr og de er godt i gang med planleggingen.
Man ønsker at det årlige spelet skal foregå utendørs i Notodden i løpet av sommerhalvåret, og ser for seg oppstart i 2018 eller 2019.

- Vi ønsker at spelet skal være en attraksjon av nasjonal interesse. Det skal fortelle historien om Notodden og Rjukan og etableringen av Hydro, i tiden fra 1900. Man bygget jo opp et helt samfunn. Det er mange varianter av spel en manusforfatter kan velge. Dramatikk på mange plan. Hydro, Birkeland og Eide, det tradisjonelle mot det moderne, ledelse mot arbeidere, industri mot jordbruk, by mot land, kvinne mot mann. Vi snakker om den andre industrielle revolusjonen, mange sier lysbuen er den største oppfinnelsen i Norge, sier Tone Marit Tesdal i Notodden Utvikling til Varden.
Tesdal forteller at de har vært i kontakt med både manusforfattere og kjente skuespillere, som synes prosjektet høres spennende ut.

Fotos fra Grenland Friteaters "Alt for Vitenskapen".
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS