Vipps også for Tinn Sparebank

Vipps også for Tinn Sparebank

Betalingsappen til DNB Vipps blir nå også en del av Eika Alliansen og en betalingstjeneste som er fleksibelt tilgjengelig for brukere av Tinn Sparebank, som sammen med drøyt 100 andre norske banker går inn som eiere i Vipps sammen med DNB.
Forbruker/Helse
Publisert : 13.02.2017 16:50
Sist oppdatert : 14.02.2017 12:20

Initiativtakerne representerer til sammen 106 norske banker, som nå kjøper seg inn i mobilbetalingstjenesten Vipps, opplyser DNB i en pressemelding. Samtidig er det klart at Vipps ønsker å ta lederposisjonen i det nordiske markedet for mobilbetalingstjenester.

DNB, SpareBank 1-alliansen, Eika Alliansen, Sparebanken Møre og 15 selvstendige sparebanker som også er deleiere i Frende Forsikring, har inngått en intensjonsavtale som innebærer at partene sammen skal videreutvikle Vipps som "hele Norges mobile lommebok", heter det.

- Vipps har blitt eneren på vennebetaling og har på kort tid rullet ut betalingsløsninger både på mobilen, på nett og i fysiske butikker. Vipps skal i løpet av året være tilgjengelig på langt flere steder enn vi har sett til nå. Gjennom dette samarbeidet står vi bedre rustet til å vinne kappløpet i konkurranse med nordiske og internasjonale aktører», sier Rune Bjerke, konsernsjef i DNB og påtroppende styreleder i Vipps.

Eika Alliansen har selv hatt sin betalingstjeneste SnapCash, men de ulike betalingsappene har vært sterk knyttet til hvor brukerne på begge sider av tjenesten har sine bankkontoer. Nå blir Vipps den virkelig store, for å demme opp mot kommende utenlandske betalingstjenester som f.eks. den nye til facebook.

- Vipps, så er vi venner alle sammen! Vi gleder oss til å gjøre mobilbetaling enda enklere for våre kunder, skriver Tinn Sparebank på sin facebookside.
(Se faksimilie t.h.)
- nå blir det én felles mobil lommebok for norske kunder, skriver banken.

Vipps har hittil vært en del av DNB-konsernet, men blir nå et frittstående selskap. DNB blir største eier, med omtrent 52 prosent av aksjene. SpareBank 1-alliansen skal eie 25 prosent, de selvstendige sparebankene 12 prosent, Eika Alliansen 10 prosent og Sparebanken Møre 1 prosent.

- Vi opplever et marked der stadig flere aktører kappes om å lansere egne løsninger for mobil betaling. For mange er dette forvirrende, enten man skal betale eller ta imot betaling. Selv om vi gjennom vår satsing på mCash har tatt en solid posisjon på kort tid, har mange kunder gitt uttrykk for at de foretrekker én løsning – én sterk og tydelig leverandør. Derfor går norske banker sammen om å lage én felles mobil lommebok for alle norske bankkunder», sier Finn Haugan på vegne av SpareBank 1-alliansen, melder NTB.

(NTB)
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS