Gaustabanen og Vatnedalen-buss igang for sesongen

Gaustabanen og Vatnedalen-buss igang for sesongen

Lørdag åpnet Gaustabanen og Gaustatoppen Turisthytte for sesongen, og i den forbindelse startet også skyttelbussen fra Gaustablikk (Vatnedalen) til Gaustabanen, som går fra 11. - 26. februar, påfølgende helger og hele påsken.
Næringsliv
Publisert : 15.02.2017 20:35
Sist oppdatert : 16.02.2017 11:06

Da Gaustabanen og Gaustatoppen Turisthytte åpnet for sesongen på lørdag var det allerede stor trafikk, og i den forbindelse startet også bussen fra Vatnedalen ved gaustablikk til Gaustabanen.

Bussen er en del av Fjellbussen prosjektet og er gratis på lik linje som Fjellbussen. Bussen til Gaustabanen går hver dag fra 11. - 26. februar, dvs. vinterferieukene 7 og 8, samt i påfølgende helger og selvfølgelig hele påsken.
- Bussen går kl 10, 11, 12 og 13 fra Vatnedalen og korresponderer med Fjellbussen fra Rjukan kl 10 og 12. Da er det bytte ved Bygge henholdsvis kl 10.15 og 12.15, forteller Hege Næss ved visitRjukan.

- Det er faktisk første vinteren som både Gaustabanen og Gaustatoppen Turisthytte kommer til å ha åpent hver dag, helt frem til 22.mai, og det er jo da med ett forbehold, det er så sant været tillater det, sier Næss.

- Vi er åpne, selv om vi er gjort oppmerksom på at telefonsvareren sier at banen er stengt, så det skal vi få retta på. Det er en glipp, sier Halvor Br. Haukås.

- Men vi er igang, og det var mye folk allerede nå i helga. Dessverre måtte vi si ifra at vi ikke kunne ta med ski og tillate skikjøring ned, for det var for usikre forhold med lett snø, der man ikke så steiner under. Men folk dro opp og kosa seg i sola likevel, og med en kaffe og vaffel på kafeen, sier Haukås.

- Vinterferien står for døra. Vi skulle gjerne hatt mer snø. Det er det ingen tvil. Vi fikk en god porsjon nå den site uka, men det var løst så man så ikke steinen, men nå håper vi snøen har satt seg bedre.
Ny vurdering tas nå i slutten av uka, og så går vi ut med info på nettsider og facebook om vi ansees skikjøring.
Mange har satt seg som mål og kjøre ned på ski, og det håper vi at det snart er forhold til, sier Haukås.

- Vi har som dag hatt mange henvendelse, men folk aksepterer at det foreløpig har vært for usikkert.
Men folk tar banen opp til toppen, uansett for å få litt føling med utsikten.

Tusisthytta er åpen når Gaustabanen er åpen.

- Det er fantstisk vær,  vindstille og god temperatur, så bedre enn det har vært nå, sier Haukås, og ønsker folk velkommen til fjells.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS