Fjellet vinner vinterferien

Fjellet vinner vinterferien

Det overrasker neppe oss i Tinn, men over halvparten av de som skal på vinterferie planlegger å reise til fjells, og flere ønsker nye utfordringer. Snø, lange skiturer og hyttekos på kvelden er tingen, viser en undersøkelse utført av TNS Gallup for DNT. Her er Telemark Turistforenings tips til deg som er ute i siste liten.
Næringsliv
Publisert : 15.02.2017 11:30
Sist oppdatert : 16.02.2017 14:32

Over halvparten av de som skal på vinterferie planlegger å reise til fjells, og flere ønsker nye utfordringer. Med andre ord snø, lange skiturer og hyttekos på kvelden.

En undersøkelse utført av TNS Gallup for DNT viser at 57 prosent av de som skal ha vinterferie skal til fjells.  Den Norske Turistforening kan bekrefte at fjellheimen virker forlokkende på nordmenn.
 
- Vi opplever at stadig flere ønsker seg en aktiv ferie og spennende utfordringer. Og vinterferien er høysesongen for familiemoro ute i naturen, sier Henriette Hack, leder av Tursenteret til Telemark Turistforening i Skien. 

Det er det tradisjonelle friluftslivet som står sterkest blant nordmenn, men flere ønsker å prøve nye aktiviteter og lære noe nytt. Den ferske undersøkelsen viser at 32 prosent av oss skal gå på ski langs merket løype i fjellet i vinter. 22 prosent vurderer å dra på topptur på ski, og åtte prosent har allerede planlagt toppturen.
 
Interessen for bratt friluftsliv bekreftes av DNT. Flere søker ny kunnskap før de drar på tur.
- Skred- og toppturkursene bookes i rekordfart, og det er gledelig at så mange ønsker å være godt forberedt før de legger ut på topptur på egen hånd Samtidig ser vi en økning interessen for friluftskunnskap generelt, alt fra kitekurs til ferskingkurs i friluftsliv har økt i popularitet de siste årene, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas.
 
Klar for en drømmevinterferie
Nå står vinterferien for døren, og det er mange muligheter for de som fortsatt ikke har lagt vinterferieplanene. 
 
- Dra på hyttetur på en DNT-hytte, ta med deg familie og venner ut i skogen, test en ny aktivitet eller dra på aketur. Uansett hvor du befinner deg er det mulig å ta seg en tur ut i vinterferien, sier Henriette Hack.
 
 
Telemark Turistforenings tips til vinterferien:
 
Besøk en hytte:
Gaustatoppen Turisthytte er åpen på dagtid nå frem til 17.mai. Gaustabanen kjører også. Dette er en populær destinasjon for de som vil gå på toppturski opp og kjøre ned, eller for de som ønsker å oppleve toppen vinterstid. Besøk en ubetjent DNThytte. Fugleleiken, Sommerseter og Solumhytta er låst med DNT-nøkkel. Denne nøkkelen får du som medlem og vips så har du nøkkelen til over 500 hytter. Finn den perfekte hytta for deg på ut.no.
 
Dra på fellestur:
Lavterskeltur til Tangen gård med Skien Turlag, 22.2. Felleskjøring fra Kiwi Falkum 10:40.
Gråten rundt med Seniorgruppa i Skien Turlag, 23.2. Oppmøte Telemark Turistforening kl11:00.
 
For barn:
Vintermoro 2017. Også i år arrangeres vintermoro. Dette er gratis arrangementer for barn mellom 10-12 år mandag til torsdag i vinterferien.
For ungdom : Måneskinnstur fra Knarrstua på Fjågesundheia med DNT ung Gautefall 25.2
 
Fem fine turer i ulike nærområder i Telemark:
-          Skitur i de flotte løypene på Svanstul eller Jarseng. På Svanstul kan du nyte varm vaffel på Fugleleiken, eller gå en lengere tur til Nare. En kan også gå til Sommerseter og overnatte her.
-          Skøytetur på Børsesjø
-          Fottur med nydelig utsikt og frisk luft på Kyststien i Bamble.
-          Overnattingstur på Hardangervidda til Kalhovd Turisthyttes ubetjente  del.

Fotos:
Øverste bilde: Ann Kristine Karlsson
Bilde 2: Julie Maske
Bilde 3: Robin Johnsen
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS