Teater Ibsen til verdensteatret med Juklerødsaken

Teater Ibsen til verdensteatret med Juklerødsaken

Gåten om Norges mest omstridte psykiatriske pasient er tmea nårteater Ibsen kommer med Juklerødsaken til Rjukan, bare 3 uker etter at forestillingen hadde premiere i Skien 10. februar. Juklerødsaken forteller den sanne historien om Arnold Juklerød, som protesterte mot en skolenedleggelse før han ble erklært gal.
Kultur
Publisert : 25.02.2017 10:08
Sist oppdatert : 02.03.2017 20:37

Hvem var den gale? Gåten om Norges mest omstridte psykiatriske pasient.
Juklerødsaken hadde premiere i Skien 10. februar, og er allerede klar for Verdensteatret på Rjukan.

Juklerødsaken forteller den sanne historien om Arnold Juklerød som i 1971 ble tvangsinnlagt på Gaustad sykehus med diagnosen "paranoia, religiøs kverulanttype" Bakgrunnen for innleggelsen skal i følge Juklerød og hans støttespillere ha vært at han hadde engasjert seg kraftig mot nedleggelsen av en barneskole i Kragerø.

Mens han satt innesperret ble det klart at det var ulovlig å nedlegge skolen. Kverulanten hadde altså rett likevel! Juklerød ble omsider løslatt fra Gaustad, men nektet å forlate området før han fikk med seg papirer på at diagnosen hans var fjernet. Det fikk han aldri. Juklerød flyttet derfor inn i et telt på utsiden av sykehuset. Her ble han boende i mer enn ti år - helt frem til sin død -for å bevise at han ikke var gal. 

Hva var det egentlig som skjedde? Var Juklerød en moderne folkefiende? Handlet Juklerøds sak om "den lille mannen mot systemet?" Eller var det mer ved Arnold Juklerød enn offentligheten fikk vite?

Linker:
Teater Ibsen 
Teater Ibsen på facebook
Teater Ibsen om Juklerødsaken 
Verdensteatret Rjukan Kino


Arrangementsfakta:
Teater Ibsen - Juklerødsaken
Rjukan kino torsdag 2. mars kl. 19.00

Kjøp billetter her (Kr. 275,-)
Billettsalg i døra på kinoen starter 30 min før forestilling.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS