Undertegnet avtale med ny sykehus-konsulent

Undertegnet avtale med ny sykehus-konsulent

I dag undertegnet Rjukan næringsutvikling AS avtale med Erik Normann om å gjennomføre et utredningsarbeid i forbindelse med det såkalte sykehusprosjektet. - Jeg ser frem til samarbeide og ønsker Erik velkommen til verdensarv byen Rjukan, og Tinn kommune sier næringssjef Tor Helge Flåto.
Forbruker/Helse
Publisert : 21.02.2017 20:00
Sist oppdatert : 21.02.2017 22:57

Viktor Kreyberg Normann er tidligere administrerende direktør ved A-Hus, og er headhuntet til jobben med å få aktivitet i Rjukan sykehus, som er så godt som utradert etter at Sykehuset Telemark HF la ned sykehusets fleste funksjoner i det de kalte "Utviklingplanane for Sykehuset Telemark", og som har ført STHF inn i tidenes krise.

Avtalen ble undertegnet i Oslo tirsdag.

Normann har litt av et rulleblad, han har blant annet vært generalsekretær i Norsk Luftambulanse og administrerende direktør for gigantsykehuset A-Hus. Han er i ferd med å avslutte sjefsjobben i det private Curato Røntgen AS, som nå er kjøpt opp av Aleris.
Han begynner i jobben allerede 1. mars, da hna kommer til Rjukan, der Normann skal snakke sykehus med alle som har med helse å gjøre.

Jeg har fått i oppdrag å se på mulighetene for et framtidig helsetilbud på Rjukan, som for eksempel Rjukan medisinske senter. Det er mange muligheter her, så dette ser jeg virkelig fram til, uttalte han for en uke siden til RA.

Leder for Rjukan Næringsutvikling (RNU) Tor Helge Flåto, har forventninger til hva Normann levere i forstudiet med deadline mai.

- Han er jo ingen hvem som helst i Helse- Norge, vi er veldig fornøyd med at han vil hjelpe oss med et forstudie der en ser helhetlig på alle sider av helsetilbudet i kommunen. Vi har store forventninger til at vi får et produkt fra Normann som vi kan feste lit til, så vi slipper å basere oss på føleri og antakelser, sier Flåto. Han mener kommunen må inn i bildet, tross vedtak mot sykehuset-kjøp og utflytting av rehabilitering og legevakt.

- Jeg har varslet rådmannen om at vi må se på kommunens rolle. Skal vi realisere Rjukan medisinske senter så kommer vi ikke unna kommunen. Det trenger ikke nødvendigvis være noe på sykehuset, men vi kan ikke realisere dette uten kommunal virksomhet i bunnen. Så vi må se på helheten her–kjøp av sykehuset, kommunal og privat virksomhet og legevakt. Erik Normann har et stort nettverk og full oversikt over det offentlige og private Helse- Norge, så det var riktig å velge ham. Bruken av konsulenter i Tinn er omstridt, men i visse disipliner kommer en ikke unna det, fastslår Flåto overfor RA 14. februar.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS