Villreinens egne bilder presenteres

Villreinens egne bilder presenteres

Fredag kveld får du mulighetenm til å se unike bilder av villreinen på Hardangervidda, fotografert av reien selv. Fotografene har vært fire simler med GPS-halsbånd påmontert et høyoppløselig kamera, som sender bulder direkte videre i et unikt prosjekt.
Natur/Vær
Publisert : 13.02.2017 10:20
Sist oppdatert : 26.02.2017 11:31

"Reinens fotoalbum" heter arrangementet som skjer fredag i vinterferieuka på Hardangervidda Nasjonalparksenter på Skinnarbu.
Det inviteres til foto- og foredragskveld , der foredragsholder er Olav Strand, villreinforsker i Norsk institutt for naturforskning (NINA). Det skjer i regi av Norsk Villreinsenter som holder til samme sted.

Det er litt av en fotoskatt han skal vise fram denne kvelden. Helt unike bilder av villreinen uforstyrret i sitt eget og rette element.
Det var under arbeidet med å lage en ny og stor publikumsvennlig utstilling ved Hardangervidda Nasjonalparksenter og Norsk villreinsenter ved Møsvann i 2011 at Strand og de andre forskerne prøvde ut en helt ny type radiosender som også hadde et høyoppløselig kamera. Resultatet ble bra til utstillinga, men det innebærer også en unik fotoskatt uten like. Ni simler, fire på Hardangervidda, to i Rondane, ei i Setesdalen og to på Svalbard, fikk utstyret påmontert. Dette resulterte i drøyt 140 000 bilder. selv om mange av dem ikke er gode, men fulle av pels. 

- Olav Strand er blant de fremste forskerne på villrein, og han er veldig god til å formidle kunnskap til publikum, sier fagkonsulent Anders Mossing på Villreinsenter Sør.

Arrangementsfakta:
Bildeforedrag - Reinen som fotograf
Olav Strand viser bilder og orienterer
Norsk Villreinsenter på Skinnarbu
Fredag 24. februar klokka 19
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS