fbpx

Helgas Gaustaløpet reddet av 45 centimeter nysnø

Radio Rjukan1. mars 20174min
gaustalopet-ill_49b1

Arrangørene av årets renn har fulgt med på værmeldingen hele denne vinteren, og frykten for avlysning har hengt over dem i lang tid som følge av snøfattig vinter. Nå er det imidlertid endelig bestemt. Lørdag blir det Gaustarenn fra Rjukan til Gransherad.

Gransherad ILs Aud Hegna Finnekåsa og Anne Skaug Nisi kunne i ettermiddag juble over avgjørelsen som ble tatt. Telemarks eldste turlangrenn blir arrangert også i år – nå for 67. gang. Nå ber de to om påmeldinger innen fdristen fredag klokka 12.
Henting av startnummer foregår i Gransherad fredag kveld 3. mars og lørdag 4. mars.

– Mange har avventet påmelding ettersom de har visst om snømangelen. Nå blir det renn – og det er bare å melde seg på, sier Aud Hegna Finnekåsa som er representant fra Gransherad IL. Gaustaløpet er Telemarks eldste turrenn Gaustaløpet og går av stabelen lørdag,

Det første rennet gikk allerede i 1934, og selv om det er 83 år siden, er det på grunn av både krigsår og noen få år med dårlige vær- og førforhold i år 67. gang arrangementet går av stabelen. 

Gaustaløpet arrangeres på strekningen fra Rjukan Fjellstue til Gransherad, og passerer Gaustatoppen på veien. En flott tur, som pleier å friste 200 – 400 deltakere hvert år – når forholdene tillater det.
– Løypene og forholdene er veldig bra, og vi satser på god deltagelse igjen i år. Det har kommet bra med snø i fjellet de siste par døgnene og det blir bra løyper til årets Gaustaløp på lørdag 4. mars! Løypemannskaper er ute og jobber for å få best mulige forhold, opplyser Gaustaløpkomitéen som består av representanter fra tre idrettslag. Det er Rjukan IL, Tuddal IL og Gransherad IL som samarbeider om rennet som har hatt god deltagelse de siste årene.

På det meste har det vært 400 påmeldte i rennet, men det vanlige er 2-300. Aldergrense for å gå aleine er 15 år.

Internettpåmelding tar slutt klokka 12 fredagen før rennet.
– Vi anmoder alle om å melde seg på via hjemmesiden. Frist for dette er fredag 3 mars kl. 1200, opplyses det på nettsida.

Linker:
Gaustaløpets nettside: www.gaustalopet.no

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan AS



Alt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.



Utviklet av Fairmedia