Amund falt fra topplass i junior-VM på hjemmebane

Amund falt fra topplass i junior-VM på hjemmebane

Tinns egen hjemmefavoritt Amund Møster Haugen var helt i toppen i Klassisk-løpet da han klarte å falle etter hoppet. Samtidig fikk han en så kraftig smell at han måtte stå over senior-øvelsen seinere på dagen. Men han rapporteres klar til sprinten torsdag.
Telemark-ski
Publisert : 02.03.2017 08:19
Sist oppdatert : 02.03.2017 08:56

Det ble ikke en god junior-VM-start for hjemmefavoritt Amund Møster Haugen fra Fjellguten Skilag.

Tessungdølen er inne i sitt siste år som junior, og ville vise seg skikkelig fram med medalje, men slik ville det seg ikke, ett år etter at han røyk ut av verdenscuplaget med en alvorlig skade.

I onsdagens 
klassisk, som foregikk i "Svarten" på Gaustablikk lyktes han ikke i sin favorittøvelse. Han var sågar den eneste utøveren i startfeltet som ikke kom seg i mål.

- Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Jeg bare kollapset. Jeg fikk slått pusten ut av meg, men ellers gikk det fint, sier Haugen til RA etter å ha falt i landinga på det siste hoppet.

Før hoppet viste Haugen at han var helt med i toppen i kjøredelen. På hoppkanten lå han helt jevnt med gullvinner Guillaume Issautier, men landinga gikk ikke som planlagt. 20-åringen stupte framover og rullet rundt flere ganger. Det så ut som et stygt fall, men Haugen slapp unne med en brukket stav og et lite kutt i leggen.

Hjemmefavoritten er revansjelysten før de neste tre øvelsene i junior-VM og World Cup-rennene som går parallelt, men Klassisk er og var favorittøvelsen.
- Det er utrolig surt å falle fra det som kan være en medaljesjanse. Jeg får bruke dette som motivasjon videre, sier Haugen.

I etterkant av klassisk-distansen i junior-VM, kjørte verdenseliten for seniorer den samme løype. Amund skulle etter planen kjøre denne distansen også, men kjente noen smerter i etterkant av fallet i junior-VM. 
Han er imidlertid rapportert klar igjen til sprinten torsdag.

Linker:
Terminlista med startlister for junior-VM og World Cup 

Fotos: WC/FIS
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS