Byting tilbake på Rjukan for å lage World Cup-fest

Byting tilbake på Rjukan for å lage World Cup-fest

Byting, som tok Rjukan Rockfestival med storm ifjor, er klare for å lage ny fest på Gaustablikk, når det blir World Cup-fest lørdag kveld. Fredagen er the The Boots Band som spiller til fest.
Kultur
Publisert : 19.02.2017 23:00
Sist oppdatert : 09.03.2017 16:28

Byting fra Bø har fått et stort publikum på rekordtid, og tok Rjukan Rockfestival med storm ifjor.
Bandet har drevet aktiv konsertvirksomhet siden 2013, og deres debutskive i februar i 2015., så er det blitt et virkelig "hot" band.

Lørdag er de klare til å spille opp til World Cup fest i World Cup-lavvoen på Gaustablikk. Idag fredag, er det The Boots Band (bildet t.h.) fra Notodden som skal sørge for festen samme sted.

The Boots Band gikk imot strømmen og spilte countryrock i en by som er blå til beinet, heter det om bandet, som har holdt på i 20 år, og gitt ut fire skiver.
Heddalsbandet synger både norsk og engelsk. Den siste skiva heter tilogmed "Heddal", og er gitt ut på plateselskapet Grammofon.

Tekstene omhandler alle sjatteringer i et liv. Fra fødsel til grav, via fest og fartskontroller til økonomisk opplæring og hagebenker som dukker opp når snøen går.  
Noen av tekstene tar utgangspunkt i Heddal og områdene rundt, men The Boots Band er tro mot countryarven og har selvfølgelig fått plass til en og annen låt hvor kjærlighet er temaet. Vokalist Oddbjørn Holla har skrevet alle låtene.
Det er altså fredag.

Lørdag er det så klart for
Bø-bandet Byting sin vokalist Thomas Hellekås skrev en minnelåt da kameraten, folkemusiker og mesterspellemannen Jon Elling Buen Garnås døde i en bilulykke våren 2012 - "Høvdingen".
Gjennom sosiale medier fikk denne låta lokalt stor oppmerksomhet og spørsmål om innspilling i studio dukka raskt opp, noe som så skjedde med god hjelp..
Det ble naturlig for Thomas å høyre med Jon Ellings bror, Per Anders Buen Garnås, som ògså er
folkemusikar, om å medvirke på låta. Og så kom invitasjon til å spille på en bygdefest i Morgedal.

Navnet kom til, og bandet ble på rekordtid en live-favoritt.


Arrangementsfakta:

WC - fest i lavvoen:
Fredag 3. mars kl. 22.00 - 24.00. 
The Boots Band.

Lørdag 4. mars kl. 19.00 -02.00. 
Musikk med bl.a. Byting.
18 års aldersgrense. CC 200,- ved inngangen
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS