God søkning til Rjukan videregående skole

God søkning til Rjukan videregående skole

Det er god søkning til Rjukan vgs, og bedre enn på samme tid ifjor. Det viser tallene etter at søknadsfristen for opptak ved de videregående skole gikk ut 1. mars. Landslinja for Natur og Miljø har imidlertid betydelig færre søkere enn man regnet med.
Lokal
Publisert : 06.03.2017 08:25
Sist oppdatert : 06.03.2017 09:22

Det er god søkning til høstens skolegang ved Rjukan videregående skole, viser tallene etter at søknadsfristen for opptak ved de videregående skolene i Norge gikk ut 1. mars.
I alt 233 personer har søkt skoleplass på Rjukan videregående skole. Det er 18 flere enn i fjor, og 33 flere enn for to år siden.

- Det er flere enn i fjor og vi ser også at det er god spredning på de enkelte linjene, og erfaringsvis så kommer det også noen flere fram mot endelig inntak, forteller rektor Liv Ellingsen, som er fornøyd med søkertallene og økningen.

Med få unntak er det god søkning på alle programmene, med unntak av den nyoppretta Landslinja for Natur og Miljø.
Det er oversøkning på Vg1 studiespesialisering, men ikke flere enn at det ser ut som om søkerne kommer inn. Noen kan også melde overgang til Natur og Miljø.
Det er sterkt oversøkning til Helse og oppbvekstfag med 29 søkere, og 20 søkere til Vg1 Bygg og Anleggsteknikk, det er er 15 plasser. Her er det imidlertid tidligere tatt inn noen flere enn plassantallet.

Det er fullsøkning til VG1 Elektro, Teknikk og Industriell produksjon.
Også på vg2 og vg3-linjene er det fulle klasser.

Elektrolinja, som h\det tidligere har vært diskutert å legge ned har fulle linjer.
Vg1 elektro har 17 søkere, og det er 18 søkere til Vg2, noe som betyr at søkningen er meget god.

På elektro Vg1 og andre klasser der det er flere søkere enn det er plasser, vil standpunktkarakterene til sommeren bli avgjørende for hvem som kommer inn.
Vg2 Helse og oppvekstfag kommer etter alt å dømme tilbake til Rjukan vgs i år, viser søkertallene.

En skuffelse er det likevel.
Landslinja for natur og miljø på Rjukan videregående skole, som er Telemarks eneste landslinje, har bare seks søkere til Vg1, der det er 30 plasser.
Det er altfor få, og selv om det kan komme søkere til er det tydelig at her må et markedsføringsfremstøt settes inn.

- Her er det altfor liten søkning, men det er kun tredje året så den må få tid til å etablere seg. En del utenbys søkere, sier rektor Ellingsen.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS