Rjukan-brannvesenet får ja til stigebil

Rjukan-brannvesenet får ja til stigebil

Det ble diskusjoner rundt økonomien i formannskapets møte torsdag, og Høyre ville utsette innkjøp av en stigebil til Tinn kommunale brannvesen. Men flertallet, med Sp og SV sa ja til innkjøp av stigebilen. Saken skal opp i kommunestyret torsdag til endelig vedtak. Bjørg W. Johansen – Utsett saken til økonomiplanen, sa Høyres Steinar Bergsland, og fikk støtte av Aps Trond Jore. Begge mente brannen på Mannheimen viser behov for å kunne slukke i høyden, men påpekte at innkjøpet vil kreve ekstra mannskap. De var også til behov i eldreomsorg og skole. Rådmann Rune Lødøen spilte inn at det kan vurderes å bruke annet teknisk mannskap til å kjøre bilen. Rigmor S. Rabbe (Sp) var klar. – Nå kan brannvesenet få kjøpt en bruktbil til 2 millioner kroner, og utsetter vi det må vi regne med å kjøpe en til 8–10 millioner. Derfor er det vanskelig å gå fortsettelse. Det er en spesiell hendelse som har ført oss opp i denne situasjonen, brannen på Mannheimen, men dette er utstyr som har vært etterlyst i mange år, påpekte Rabbe. Mens Sanja Pasovic (SV) mente det er viktig med stigebil for å sikre verdensarven på Rjukan. Saken ble enstemmig vedtatt med 2 millioner til stigebil innkjøpt brukt fra Nedre Romerike brannvesen, pluss 2 millioner til annet nødvendig brannutstyr.
Ulykker/Redning
Publisert : 06.03.2017 08:34
Sist oppdatert : 06.03.2017 08:48

Etter brannen Mandheimen Statlioge Asylmottak har brannvesenet fått i oppdrag å vurdere anskaffelse av en stigebil for brannslukking i høyden for å være bedre rustet til å verne verdensarven.
da har også en brukt stigebil Nedre Romerike brannvesen til en pris av 2 millioner dukket opp, og foreslås hasteinnkjøpt før den forsvinner til en annen kommune. Det førte til diskusjoner i formannskapet torsdag.

- Saken bør utsettes til økonomiplanen, sa Høyres Steinar Bergsland i formannskapet, og fikk støtte av Aps Trond Jore. De var enige i at Mannheimen viser av Tinn Brannvesen har behov for å kunne slukke i høyden, men påpekte at innkjøpet vil kreve ekstra mannskap og opplæring.
Rådmann Rune Lødøen foreslo at det kan vurderes å bruke annet teknisk mannskap til å kjøre bilen.

Men Senterpartiets  Rigmor Severinsen Rabbe mente at man måtte slå til.
var klar.
- Nå kan brannvesenet få kjøpt en brukt stigebil til 2 millioner kroner, og utsetter vi det må vi regne med å kjøpe en til 8 - 10 millioner. Derfor er det vanskelig å gå til utsettelse. Dette er utstyr som brannvesenet har etterlyst i mange år, sa Rabbe.
SVs Sanja Pasovic mente det er viktig med stigebil for å sikre verdensarven på Rjukan.
Saken vedtatt med 2 millioner til stigebil, pluss 2 millioner til annet nødvendig brannutstyr som er ønsket etter brannen i Mannheimen.
Den skal opp til endelig vedtak i kommunestyret torsdag denne uka.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS