Den mye omtalte Oscar-vinneren på kino

Den mye omtalte Oscar-vinneren på kino

Onsdag klokka 19 er kanskje siste sjanse til å se årets Oscar-vinner for beste film, Moonlight på Rjukan kino. Den Samfunnsrealistiske Moonlight stakk av med brudulje-Oscaren for beste film foran nesa på musicalen La La Land.
Kultur
Publisert : 20.03.2017 23:59
Sist oppdatert : 22.03.2017 10:38

Det ble litt av et oppstyr da den siste og gjeveste Oscaren skulle deles ut 26. februar.
Du bør kanskje ha sett de to filmen som lagde "tidenes Oscar-skandale", slik at du kan se hvorfor det i disse "fake news-Trump-tider" var slik at denne "fake news-Oscaren" klarte å lage så stort oppstyr mellom en happy-go-lucky musical og en sterk sosialrealistisk film om en ung farget gutt som sliter med sin egen legning og i å tilpasse seg hverdagen.

Fikk du ikke med deg alt oppstyret da Faye Dunaway og Warren Beatty tråkka i en vel tilberedt arrangørskandale-salat tidlig den mandagen, kan du se de minuttene igjen her:Siden har vi fått vite at det virkelig var slik at de to prisutdelerne hadde fått en kopi-konvolutt av "Beste kvinnelige hovedrolle", altså feil konvolutt. I tillegg hade de fått beskjed om å ikke somle, for showet var gått 10 minutter på overtid. Feilen lå hos revisorselskapet PricewaterhouseCoopers, som har kopikonvolutter i systemet.

Vel, nå er mye omtalte Moonlight klar for Rjukan kino, og du bør kanskje kjenne din besøkstid. Filmen er sterk både fortellermessig og kunstnerisk, ifølge anmelderne.

Traileren til Moonlight som feilaktig fikk prisen "Beste film" i noen minutter (men som fikk seks andre Oscar-statuetter):
Traileren til La La Land:Disse to filmene markerer sannsynligvis også slutten på årets Oscar-filmer på Rjukan kino.
Av årets Oscar-nominerte filmer har du foruten disse kunnet glede deg over å se alle disse på Rjukan Kino:
Passengers, Lion, Hacksaw ridge, Florence Foster Jenkins, Fantastic Beasts and where to find them, Vaiana, Zootopia, En mann ved navn Ove, Star Trek Beyond, Suicide Squad, Trolls, Star Wars - Rogue One, Dr. Strange og Jungelboken.

De vi gjerne skulle sett, men som må plukkes opp på en mindre skjerm nær deg er Arrival, Manchester by the Sea, Elle, Hell or High Water, Hidden figures, Deepwater Horizon, Jackie, Under sanden og Captain Fantastic. 


Foruten disse Oscar-befengte storfilmene er dette noen av filmene du kan glede deg over å få på Rjukan Kino de neste ukene:

Fra fredag: Kong: Skull Island
Fra lørdag: Karsten og Petra - Ut på tur.
Fra neste fredag: Skjønnheten og udyret.


Kommer i mars: Life
Ghost in the Shell
Smurfene: Den hemmelige landsbyen

Det er bare å glede seg til spennende stunder på Rjukan Kino!

Linker:
Rjukan kinos nettside
Rjukan Kino på facebook
Kinoklubb Rjukans facebookside 
Kinoklubb.no sin nettside
Kinoklubb.no sin facebookside
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS