MOT-saken enstemmig utsatt

MOT-saken enstemmig utsatt

Etter en sterk appell fra Høyres Gro Synnøve Bergsland i Tinn kommunestyre seint torsdag kveld, besluttet man enstemmig å utsette saken om Tinn kommune skal fortsette å være en MOT-kommune.
Lokal
Publisert : 09.03.2017 23:48
Sist oppdatert : 10.03.2017 00:02

De lokale partilagene til Høyre og Venstre har vært hardt ute i sosiale medier for å forsvare MOT-tilbudet i Tinn kommune, et tilbud som har vært der siden 2009. Et medlemskap som har koster Tinn kommune 450.000 i året.

Selv om fritidsklubben skal fortsette som før, det som idag heter MOT-kaféen, og at ungdommen selv var skeptisk til en endring der skolene skal ta mer ansvar for opplegget, er det sterk skepsis til å gi seg med MOT-opplegget som er så innarbeidet.

Etter et langt appellignende innlegg i en sein sak kommunestyret torsdag kveld oppsummerte Høyres Gro Synnøve Bergsland alt som har vært sagt i debatten de siste dagene, samt endel tall på hva som er resultater i MOT-kommuner.

Kommunalsjef for skolesektoren Gjertrud Nysæter Lien påpekte at det ikke hadde meldt seg oen som brant for opplegget, og at MOT faktisk krevde et slikt engasjement, noe man i mange år har hatt gjennom først Bjørn Tore Bystrøm (som ble hentet av MOT til Bergen) og deretter Vivian Mathisen. Begge noen som har levd med og trodd på konseptet. Nå skal det over på solen ei større grad i det nye opplegget "Robust Ungdom 12-16", der skoler i større grad enn kommuner skal være samarbeidspartnere.

Om appellen var utslagsgivende vites ikke, men det endte med at SPs Ragnar Gunleiksrud ba om gruppemøte for posisjonen. Et gruppemøte som skulle være i 2 og et halv minutt.
Og det gikk vel ikke stort mer enn det i tid, før Gunleiksrud var tilbake på talerstolen og proklamerte at posisjonen (SP, SV og MDG) gikk for å støtte utsettelsesforslaget som ble fremmet av Høyre.

Dermed ble saken utsatt i påvente av nærmere utgreiing.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS