Hva får endene til å møtes på på torget?

Hva får endene til å møtes på på torget?

En ikke ubetydelig flokk med ender har de siste dagene inntatt Rjukan sentrum med torget som møteplass. Hva som er grunnen til a de har forlatt elva Måna har vi ikke ennå fått klart for oss. er det sola og Solspeilet?
Lokal
Publisert : 11.03.2017 15:49
Sist oppdatert : 11.03.2017 16:56

Noen humoristiske og muligens onde tunger har i sosiale medier antydet at det er rådmannen eller kommunepolitikerne som står bak, i en situasjon der det har vært problemer med kommuneøkonomien den siste tida, og at de på grunn av det prøver å få endene til møtes.

Noen andre antyder at endene på denne måten understreker at dersom innbyggere og turister ikke har tenkt å bruke det nye folketomme torget som har parkeringsforbud, så kan vel endene parkere stussen sin her?

Ekstra morsomt er det likevel at endene ser ut til å stortrives på torget, selv om det sannsynligvis er like forbudt å mate dem der, som det er med det meste annet.
De har også oppdaget skøytebanen, og tar faktisk fart og sklir bortover isen engang i blant. Verre er det når de gjør det samme i en glatt Sam Eydesgate.

Lørdag lagde endene litt småkaos, da de la seg til midt i Sam Eydesgate, rett utenfor Sol-Kaféen. men bilistene viser hensyn, og klarer foreløpig å ta hensyn til dem, men man skal ikke ha stor fantasi for å se at det kan medføre en nedtynning i flokken hvis det fortsetter.

Hva er det så som gjør at endene som stort sett har trives godt i Måna-elva og enkelte ganger i Tveitoparken.
Er det Solspeilet?
Nå er jo sola tilbake på torget, så kanskje ikke.
Forsvinner de nå når sola kommer, eller blir de værende på sin nye favorittplass?

Eller kanskje får vi en utfordring med endene på torget framover?
Kanskje de er kommet for å bli, rett som det er?

Uansett kan det bare bli et nytt kapittel i det nye torget til besvær.

 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS