Ny styreleder i Salmafarms Rjukan

Ny styreleder i Salmafarms Rjukan

Ny styreformann er på plass for Salmafarms på Rjukan, Jan Fossberg. Salmafarms er det nye navnet på lakseoppdrettsfirmaet Akvafarm Rjukan. - Landbasert oppdrett er utrolig spennende, og det blir gøy å få være med på den vider utviklingen av dette prosjektet, sier Jan Fossberg som bekrefter overfor iLaks at han har takket ja til tilbudet.
Næringsliv
Publisert : 15.03.2017 09:40
Sist oppdatert : 15.03.2017 09:53

Carl Ivar Holmen og Sophus Kielland er de to gründerne bak Salmafarms, eller Akvafarm Rjukan, som selskapet før de nylig skiftet navn.
Salmafarms skal bygge det som blir verdens største landbaserte oppdrettsanlegg for laks på Svadde på Rjukan, på tomta du ser ovenfor.
Etter tre år med hardt arbeid, er nå alt det formelle i boks. Konsesjonen er tildelt, og den er registrert i akvakulturregisteret.

Nå skal siste del av finansieringen på plass, slik at de kan starte byggingen av det store anlegget som skal produsere 10.000 tonn laks i året - på land.

I tillegg jobbes det med å få organisasjonen på plass. Og nå har Jan Fossberg takket ja til jobben som styreleder.
Fossberg er allerede et godt kjent ansikt for lakseopopdrettsnæringen. Han har tidligere vært konserndirektør i Ocea og i Stensvik. Etter dette har han jobbet som rådgiver og konsulent for flere bedrifter knyttet til akvakultur. I tillegger han mangeårig og kjent styreleder i flere selskaper som blant annet  Gendemsjø Seafood, Vestkorn Milling og tre andre selskaper i tillegg til nå Salmafarms.

Fossberg på sin side synes prosjektet virker spennende, og han gleder seg til å få være med på laget i den videre utviklingen.
- Man har i dag kommet veldig langt med teknologien. Gjennom både forskning og erfaring, er det vist at man klarer å kjøre laks helt frem til slakt på land. Det blir derfor spennende å få være med i dette prosjektet, sier Fossberg.
Han mener også at de gjennom å knytte til seg de fremste som rådgivere og støttespillere, gjør at de i dag har høy faglig tyngde og kompetanse i prosjektet som virker svært lovende.

- Det er gjennomtenkt helt fra prosjektering og frem. Når det er sagt, skal vi være ydmyk for de utfordringene som fremdeles kan ligge her. Det trengs ennå kunnskap rundt mikrobiologi og kjemi. Denne kompetansen er det svært viktig at vi får med oss gjennom daglig leder, understreker Fossberg.
- Det er formaliteter rundt dette. De har fått konsesjon, men det gjenstår noe før de kan trykke på startknappen. Når de er klar for det, kommer jeg formelt til å tiltre som styreleder, forklarer han til iLaks.no

Videre vil han rose Holmen og Kielland for den formidable innsats de så langt har gjort.
- De er svært dyktige i alt de gjør. Jeg ser frem til å begynne, og jeg vil gjøre mitt for å bidra til at dette blir realisert, sier Fossberg.

Hele saken hos iLaks 


Foto: Privat
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS