Vil stoppe fritt behandlingsvalg for å ikke svekke Sykehuset Telemark

Vil stoppe fritt behandlingsvalg for å ikke svekke Sykehuset Telemark

I forbindelse med Telemark Aps årsmøte gikk leder av Telemark Ap Terje Lien Aasland ut mot fritt behandlingsvalg. - Fritt behandlingsvalg fører til at penger tas fra Telermark, sier han til TA.
Politikk
Publisert : 20.03.2017 19:20
Sist oppdatert : 21.03.2017 12:49

Stortingsrepresentant og 1. kandidat for Aps stortingsliste i Telemark Lien Åsland tar dermed til orde for å si nei til regjeringens Fritt behandlingsvalg fordi det svekker Sykehuset Telemark.
Han går sterkt imot og vil redusere ordningen som er en av helseminster Bent Høies kjepphester i sykehusreformene, der det er satt av 200 millioner kroner.
Så langt har ifølge Varden 23 pasienter fra Telemark benyttet seg av ordningen, som gjør at man kan velge private sykehus istedet for offentlige.

- Det vi gjør er jo å overføre penger fra det offentlige til private sykehus. samtidig er det en sentralisering, sier Aasland, som er bekymret for at dette bare er starten.
- Vi vet at Sykehuset Telemark trenger alle pengene det kan få, ikke færre. Jeg er ikke imot private løsninger, men ikke at dette skal gå ut over det offentlige, sier Aasland.

 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS