Ian Hunter klar for Rjukan Rockfestival

Ian Hunter klar for Rjukan Rockfestival

Den britiske rockveteranen Ian Hunter, som også huskes som sjefen i Mott the Hoople kommer til Rjukan Rockfestival til sommerens festival, og skal holde show med sitt band the Rant Band lørdag 10. juni. - Ian Hunter er en av de største gutta i bransjen, sier bookingansvarlig Morten Engh om en av sine store personlige favoritter.
Rjukan Rockfestival
Publisert : 19.03.2017 14:04
Sist oppdatert : 19.03.2017 14:22

Ian Hunter & the Rant Band kommer til Rjukan Rockfestivals 18. utgave til sommeren. Lørdag 10. juni står han på scenen i Tveitoparken for å lage magisk festivalstemning, sammen med en unik festival-lineup.

Ian Hunter har vært aktiv siden 60-tallet, og fikk sitt store gjennombrudd som sjef i klassiske Mott the Hoople, og har tidligere har samarbeidet med blant andre David Bowie, Mick Ronson og en rekke andre av de store innen bristisk rockscene, og han var en hovedinspirator for band som Queen, Sex Pistols og The Clash på 70-tallet.

- Hovedretten på festivalen har vært aktiv i 50 år, først med bandet Mott The Hoople fra slutten av 60-tallet til midt på 70-tallet, og siden som soloartist, skriver arrangørene i en pressemelding.
De siste årene har Ian Hunter turnert med bandet sitt The Rant Band. Musikerne leverer rockklassikere fra hele karrieren, og de gjester blant annet Sweden Rock Festival et par dager før de kommer til Rjukan. 

- Det har vært langt mellom de store utenlandske kanonene, men mange husker nok Manfred Manns Earth Band i Birkelunden i 2007. Likevel, Ian Hunter er en av de største gutta i bransjen, og en av bookingansvarliges store personlige favoritter. Mott The Hoople med Hunter på vokal mikset sammen hardrock, glamrock, Bob Dylan og David Bowie, og var et av de mest originale bandet i sin tid, og Hunter spiller fremdeles gullrekka fra Hoople-tida live, som Bowie-låta "All the young dudes", "Roll away the stone" og "The golden age of rock & roll".

- Min inngang til Hunters univers var med briljante "You're never alone with a schizophrenic" fra 1979, og den gigantiske liveplata "Welcome to the club" som han gjorde sammen med blant andre Mick Ronson.
Alle låtene på skiva var rocka opp, og det startet forrykende med "F.B.I." Hvor mange av de gode gamle låtene Hunter spiller i Tveitoparken er per nå ukjent, men vi kan bare håpe han drar låter som "Cleveland rocks", "Once bitten, twice sky", "Irene Wilde" og "Old records never die", sier Engh. 

- Ja, det er vel nesten bare Neil Young som ligger nærmere rockehjertet til bookingansvarlig av gamle artister som fremdeles er oppegående nok til å rocke fletta av udødelige Yul Brynner, sier Engh.

Når Hunter, som spiller gitar og keyboards i tillegg til å synge, er ute på veien i år, er det disse musikerne han reiser med:
James Mastro - gitar, mandolin
Mark Bosch - gitar
Dennis DiBrizzi - keyboards
Paul Page - bass
Steve Holly - trommer.

Ian Hunter slapp sitt foreløpig siste studioalbum, «Fingers Crossed», i september i fjor.

Linker:
Rjukan Rockfestivals nettside
Rjukan Rockfestivals facebookside
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS