Opprydding igang etter Mannheimen-brannen

Opprydding igang etter Mannheimen-brannen

Det er gitt klarsignal til opprydding etter brannen i de øverste etasjene i Mannheimen, og arbeidene går radig. Tinn kommune har fortsatt ikke fått vite noen konkrete brannårsak fra kriminalteknikerne.
Lokal
Publisert : 23.03.2017 17:52
Sist oppdatert : 23.03.2017 21:23

Kriminalteknikerne har gjort seg ferdig med å undersøke hva som kan være brannårsaken til den voldsomme brannen i de øverste etasjene i Mandheimen statlige asylmottak natt til nyttårsaften.
De branntekniske eksperter som kom fra Oslo og Grenland har hatt en krevende jobb med å gå gjennom bygget, og spesielt der brannen oppstod i 4. etasje i bygget, angivelig i nærheten av et vaskerom der.
De har undersøkt branntomta i flere uker.

Torsdag var opprydningsarbeidet kommet langt allerede, ved hjelp av en storkran, og en lang rekke kontainere som var stilt opp, for avhenting av brannavfallet. Det er alt over 4. etasje som nå havner i kontainere, samt andre ting i nedover i bygget som har fått vannskader.

Nå skal det forfattes en rapport før eieren Tinn kommune håper å få vite brannårsaken. uansett vil årsaken ikke påvirke forsikringsoppgjøret, har kommunalsjef Finn-Arild Bystrøm bekreftet overfor Radio Rjukan etter at KLP Forsikring var på befaring.

Bygget skal bygges opp igjen og utvendig tilbakeføres slik det fremstod opprinnelig. 
Nå er bygget ikke lenger asylmottak, og får navnet Mannheimen, slik det fredede bygget står listet hos Riksantikvaren.
 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS