Norges første seter-robot er levert til Tinn

Norges første seter-robot er levert til Tinn

Den er intet mindtre enn Norges første seter-robot, maskina som taues av traktoren på bildet, og den er levert til Tinn. Det er Gjermund Bakke i Atrå i Tinn som har kjøpt den første seterroboten. Det forteller Lely-koordinator i Fjøssystemer, Kristian Hauge, til Bedre Gardsdrift.
Næringsliv
Publisert : 26.03.2017 20:57
Sist oppdatert : 27.03.2017 10:22

Første flyttbare Lely-robot, en seter-melkerobot, er solgt til Tinn.
Det er firmaet Fjøssystemer som har solgt den første mobile Lely melke-roboten i Norge, til Gjermund Bakke i Atrå som har kjøpt den første seterroboten, forteller Lely-koordinator i Fjøssystemer, Kristian Hauge, til Bedre Gardsdrift.

Hele saken hos Bedre Gardsdrift (Se flere bilder!)

Seterroboten består av en ordinær Lely-robot som er plassert i en spesialtilpasset container på hjul som kan fraktes med traktoren. I tillegg til roboten er det gjort plass til et lite teknisk rom til kompressor samt et lite kontor.
Bakke skal bruke roboten både i fjøs og på setra. I følge Hauge skal roboten stå i et nytt påbygg som kommer til et eksisterende fjøs. Byggestart vil sannsynligvis være til sommeren, og med oppstart til høsten en gang.

Roboten har hev/senk-understell. Når bonden skal parkere roboten i fjøset, er det bare å senke ned containeren der den skal stå og koble den til.
- Da vi var og så på en tilsvarende robot i Sveits, brukte de tre timer fra de koblet den fra på garden til de hadde koblet den til på setra, så det er en rimelig enkel prosess, sier Hauge.

Den flyttbare innretningen roboten sitter på er produsert i Luxemburg. Fjøssystemer jobber nå med et par tilsvarende prosjekter og ikke uventet har flere gardbrukere har vist interesse for den mobile melkeroboten, skriover Bedre Gardsdrift.

Hele saken hos Bedre Gardsdrift (Se flere bilder!)

Fotos: Sesselja Bigseth/Bedre Gardsdrift
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS