Villmarksforedrag med naturfilmskaper Arne Nevra

Villmarksforedrag med naturfilmskaper Arne Nevra

Det blir både film, foredrag og politikk når den kjente naturfotograf- og -filmmannen Arne Nævra kommer til Rjukan kino mandag. Foredraget er i regi av Rjukan Bibliotek.
Natur/Vær
Publisert : 02.03.2017 22:00
Sist oppdatert : 03.04.2017 13:53

Det blir nok både natur- og villmarkssus, samt prat om natur- og distriktspolitikk og sikkert også landbrukspolitikk når den kjente naturfilmskaperen Arne Nævra gjester Rjukan mandag 3. april, i regi av Rjukan Bibliotek.
Uvanlig nok foregår derfor foredraget i Rjukan Kino.

Nævra er kjent fra utallige naturprogrammer og serier i NRK, men har også vært engasjert i flere av de tunge naturseriene til BBC rundt om i verden. Her hjemme står han bak serier som Vi på Langedrag, Elgenes Dal fra Sarek, Villdyr og Villmark – fra mange verdenshjørner og en av de siste og mest omfattende, Norske Naturperler – med bl.a. episoden fra Kvennadalen på Hardangervidda.  

For få uker ble seien Min Natur avsluttet. Den satte også fokus på hvilke trusler norsk natur står over for.

Dette året har Nævra også på seg en annen hatt, som politiker. Han stiller nemlig som førstekandidat på Buskerud SVs liste til stortingsvalget. Han er veldig opptatt av norske bygder og norsk jordbruk, som han mener er truet fra mange kanter. Men det er ikke rovdyra som er ”den store stygge ulven”, sier han, det er EØS, WTO og effektiviseringsjaget som flertallet på stortinget legger opp til.  

Denne kvelden har du altså muligheter til å møte både kjempe-elger, bjørner og ørner på det store lerretet, og møte fotografen og høre historiene bak disse utrolige bildene, gjennom en engasjert fortellerstil  som Nævra er så kjent for – både om natur og samfunn.


Arrangementsfakta:
Villmarklsforedrag med Arne Nævra
Rjukan kino 3. april klokken 1800.
Program: 
1. Filmforestilling på stort lerret:
MINE HØYDEPUNKTER I NÆRMØTER MED VILLE DYR - etter 35 år bak filmkameraet, hjemme, og ute. 
2. Foredrag: NORSK LANDBRUK OG BYGDENE.
Landbrukets rolle i en konkuranseutsatt blå-blå verden.
Og hvorfor ble ikke den grønne fronten fra Nei-resultatene i 1972 og 1994 utnyttet bedre?


Fotos: Arne Nævra
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS