Solfesten 2017 med stor oppslutning

Solfesten 2017 med stor oppslutning

Sola glimret med sitt fravær, men temperaturen var god på Solfest-lørdagen. Et tradisjonelt solfestopplegg fikk stor oppslutning, og politiet melder om en rolig feiring. Radio Rjukans tradisjonelle galleri gikk imidlertid føyka pga defekt minnekort.
Kultur
Publisert : 01.04.2017 21:30
Sist oppdatert : 03.04.2017 14:17

Skyer ødela for solsteming på Solfesten2017, men steningen var god likevel. I god vårtemperatur ble det et flott opptog, riktignok i to deler - muligens fordi Tinns mange statuer har trøbbel med stive ledd, men at statuene tok turen ble uansett premiert med beste kostyme.

Herold Jørgen Sando, valg i anledningen rjukanspeidernes 100-årsjubileum brøytet vei for årets populære solprisvinner Anne Marit Jacobsen og solprinsen i år var en prinsesse, nemlig Unni Boksasp. Ikke alle klarte å avsløre hvem det var, og tok henne ikke på dialekta, men da hun satte i med et stev, var all tvil borte hos de mange fremmøtte.

Hun holdt en fin tale, og påtok seg sin 24-timers regjeringstid med å spre mye godord fra scenen.
Omlag 4000 mennesker samlet seg for å se på tog og i torgområdet, og fikk høre Kurt Inge Dahle skråle ut sin hyllest til Rjukan, se konferansierene Anne Spånem og Knut Erik Jacobsen intervjue både solbarn-foreldrene Stian Korsmo og Hege Sætre Næss og beskjedne terner, en svært begeistret solprisvinner og mange gode vinnere av kostymer.

- Så artig å bli kåra til Solprins!! Tusen takk! Hurra for Rjukan og Tinn, sier Unni på sin facebookside ved siden av bildet til høyre.

Kort sagt en helt tradisjonell solfest uten større overraskelser en strekken i toget.
På kvelden ble det fest i telt og Rallarhuset, og festen varte til langt på natt uten at politiet måtte bru seg spesielt.
Det er 33. året RIL fotballgruppe arrangerer Solfesten i dens 92-årige historie.

Radio Rjukans tradisjonelle bildegalleri ser ut til å gå føyka, som følge av et defekt speilrefleks-minnekort, men vi henviser til Rjukan Arbeiderblad, som i år har lagt endel bilder på nett.Foto: Jan Roger Næset og Unni Boksasp.
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS