Kan ny Nesbø-film lokkes til Norge og Tinn?

Kan ny Nesbø-film lokkes til Norge og Tinn?

Bare dager etter at vi fikk plakaten til Hollywood-filmatiseringen av Jo Nesbøs Snømannen kommer filmnettstedet Deadline med nyheten at Nesbøs krimroman Blod på snø også skal bli Hollywoodø-film, med Tobey Maguire som debutregissør. Insentivordningen for 2018 kan bli aktuell.
Lokal
Publisert : 04.04.2017 20:32
Sist oppdatert : 05.04.2017 00:08

Skuespilleren Tobey Maguire (41), kjent fra blant annet Spiderman-filmene, Den store Gatsby, Siderhusreglene og Bisquit, har sikret seg rettighetene til "Jo Nesbøs Blod på snø" sammen med kollega Lawrence Grey, melder filmnettstedet Deadline fra Hollywood. 

Ifølge nettstedet skal Nesbø selv være med på å skrive manuset til filmen, som får tittelen Blood on snow, som er direkte oversatt tittel til engelsk. 
Det blir også Tobey Maguire regidebut etter 27 filmer som skuespiller.

"Blod på snø" handler om den skjeggete leiemorderen Olav Johansen, som handler på oppdrag fra den ene av Oslos to store prostitusjons- og heroinbaroner.

Nyheten om en ny Nesbø-filmatisering kommer mens innspillingen av "Snømannen" er i det som kalles "post production".

Opptakene til filmen ble gjort mellom januar og april 2016 på Rjukan, i Oslo, og i Bergen, og teamet kommer våren kommer filmproduksjonen likevel tilbake til Norge for å gjøre noe nye restopptak, som de har fått penger til gjennom incentivordningen.

Det planlegges spesialvisning utendørs i Fyriegg ved Gaustablikk i oktober når Snømannen skal ha premiere.

Nå er spørsmålet om man kan lokke nok en Nesbø-produksjon til Oslo og et snørikt distrikt som Rjukan med insentivpotten for 2018.

Mer på filmnettstedet Deadline  

Stein Lier-Hansen, direktøren i norsk industri gikk hardt ut for å få til film-insentivordingen for norsk filmbransje for å trekke dem til filming i Norge, og nå er en ny mulighet til å hive seg på for Norge, Oslo og Tinn.

I denne boka, som i Snømannen, trengs Oslo som kulisse, og det trengs snø også!
Og denne filmen vil være med på å øke interessen for Snømannen når den får premiere, og for Jo Nesbø som filmmanus-forfatter.

Linker:
Tobey Maguire på imdb.com
Blood on snow på imdb
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS