Røde Kors er klare med beredskapen i påskefjellet

Røde Kors er klare med beredskapen i påskefjellet

- Vi er klare til å ta imot de påskeferierende i Rjukan- og Tinnfjella, og satser på en strålende påske, sier operativ leder i Rjukan og Tinn Røde Kors, Mats Volland Finnekås til Radio Rjukan. Som vanlig er også Oslo og Horten Røde Kors på plass for å bidra.
Lokal
Publisert : 01.04.2017 09:01
Sist oppdatert : 14.04.2017 12:57

Operativ leder Mads Volland Finnekås tror på en vær-fin påske, der man har måttet tilpasse seg litt at det er rekordlite snø i fjellet.
- Vi er klare til å ta imot påsketuristene, og beredskapen er god, sier Finnekås.

Som vanlig har det lokale Røde Kors bistand fra Oslo Røde Kors på Gaustablikk, og fra Horten Røde Kors på Kalhovde. Det lokale hjelpekorpset er på rundt i Tinn, på hytter rundt om i kommunen, på Gvepseborg og Møsvatn.
Vanligvis er det senter på Møsvatn.
- Men skisenteret der skal ikke være åpent i påsken, da det er for lite snø, så personellet blir på en hytte i nærheten av området, sier Finnekås.

Det er snømangelen i terrenget som er årsaken, og det skaper utfordringer også for hjelpekorpset hvis noe skjer.
- Det har litt å si. Det er vanskeligere å komme seg fram rundt omkring, og antageligvis vil det bli mindre skiturister ute i terrenget i år. Så vi håper som vanlig på stille og rolig påske - som alltid, og at folk trives i fjellet, og ferdes sikkert.
I høyfjellet er det fremkommelig på fjellet, og det ikke stor snøskredfare akkurat nå, det er faregrad 2, som er moderat. Men det kan komme endringer med temperaturendringer, og da spesielt i bratte hellinger, så vær oppmerksomme uansett, oppfordrer Finnekås. 
Røde Kors er også i Skirvedalen, selv om det i år ikke blir noen stasjonert der. 
- Men vi har folk i hjelpekorpset på hytter i nærområdene, så vi har ganske kort responstid uansett.

Hva skal folk gjøre når uhellet er ute?

- Ring vanlig nødnummer, 113, og så får vi du videre hjelp derfra! God påske!


Foto: Mads Volland Finnekås
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS