Prøv deg på den store pilkekonkurransen palmesøndag

Prøv deg på den store pilkekonkurransen palmesøndag

Palmesøndag er det klart for den tradisjonelle pilkekonkurransen på Møsvatn,og i år er det lagt til rette også for deg som aldri har prøvd å pilke. Værmeldinga ser ut til å blir super.
Lokal
Publisert : 28.03.2017 22:31
Sist oppdatert : 09.04.2017 21:08

Tinn Jeger og Fisker Forening (TJFF) står som arrangør av pilkekonkurransen på Møsvatn som har lange tradisjoner.

- Det går rytkter om at det er dårlig is og at "isen har gått" på Møsvatn, Bjørn Erik Gyberg?

- Men det er såpass med is at det ikke er noe problem. Det er 70-80 cm massiv is målt, så det er ikke bra ved renseanlegget, men ved Dammen og inntaket er det ikke noe problem, sier  Gyberg til Radio Rjukan.
- Jeg kom sjøl ut fra Sundet for et par dager siden og det er det 79-80 cm is, sier han.

Hvor lenge har TJFF arrangert denne pilkekonkurransen? 

- Tja, si det. Morten Gustavsen og jeg sakka om det om hvor lenge har TJFF egentlig arrangert. Det er så lenge at vi stiller spørsmålet. Det hadde vært moro om de som måtte vite hadde sagt ifra.
Dersom noen vet noen det, så meld fra. Det hadde vært kjempehyggelig å visst, sier Gyberg, som understreker det er lenge før hans tid på isen.

- På 60-tallet var det jo kjempesvært, og med bil i premie!

- Ja, hehe. Det var litt før min tid, ler Gyberg, som understreke rat det er fine premier i år også, om enn et stykke unna en bil.
Men det er fine premier, og de kan du se utstilt der oppe på søndag. Flotte premier, med mye fra lokalt næringsliv og Rjukans handelsstand, og fra Skinnarbu, og uten dem kunne vi ikke arrangert, så vi takker for dem for alle de flotte premiene, sier Gyberg.
- Og så er det gratis for barn opp til 12 år, og premie til alle barn opp til 12 år, uansett om den får fisk eller ikke, understreker Tinns pilkekonge.

- Nå på søndag starter det med påmelding fra klokka 9 og så begynner fisket klokka 10 og varer til klokka 13.
Møt ved skitrekket ved renseanlegget, det hvite bygget på høyre side, samme sted som hvert år, oppfordrer Gyberg, som forteller at de hjelper folk med å komme tørrskodd på isen.

- Vi har tre scootere og kjører folk ned på isen og opp igjen med fangsten, forteller Gyberg.
- Det er herre- og dameklasse, gutte- og jenteklasse, og altså premie til alle barna under 12 år. Og i år har vi serveting av pølser, kaffe, te, buljong og kaffe fra et nyinnkjøpt telt vi har satt opp på isen.
Og så kan man kjøpe fiskeutstyr, maggot og få gratis instruksjon, hvis man trenger det!

- Møt opp godt kledd, og mangler du utstyr så får du altså kjøpt pakker med pilkestikke, ferdig pakke med skjener og oppheng, og løse mormuskar. Og opplæringa sørger vi også for, så håper det blir mye folk på isen i det fine været på palmesøndag, sier Gyberg

- Skitt fiske, da!

- Jo, takk! Og  velkommen på isen, allesammen!
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS