Liv og Katie åpner eget galleri i Storgata lørdag 22.april

Liv og Katie åpner eget galleri i Storgata lørdag 22.april

Rjukan sentrum får sitt første permanente galleri, og det rett ved innkjøringen til Rjukan sentrum. Det er kunstnerne Katie Hagen og Liv Solberg Andersen slår seg sammen og lager Liv & Katie Studiogalleri, der du i gamle dager fant Volvo Spiten.
Kultur
Publisert : 06.04.2017 21:00
Sist oppdatert : 22.04.2017 22:00

Rjukan får da sitt første permanente kunstnergalleri, når de to kunstnerne fra Villaveien, Katie Hagen og Liv Solberg Andersen slår seg sammen i nyleide lokaler i Storgata 33.

Akkurat nå er det gråpapir som pryder vinduene, og de to kunstnerne gleder seg til galleriåpningen på lørdag klokka 13.
For nå har de stått på i to måneder med å gjøre alt klart.

- Som gode kunstnernaboer i Villaveien har vi samarbeidet lenge allerede, og vi har da tenkt på dette lenge, sier Liv Solberg Andersen til Radio Rjukan.

Katie Hagen er arkitekt i firmaet Context AS, men driver også med kunstnerisk utforming, og er kunstner på si.
Mens Liv Solberg Andersen har etablert seg som kjent bildekunstner med base hjemme i Villaveien og arbeidssted nederst i storgata. 

- Det bli både arbeidsplass, og et sted å vise fram arbeidene, sier Solberg Andersen, som er glad de endelig har funnet det de mener er det rette stedet for et slikt galleri.

Lokalene har for mange gamle kjente rjukanfolk vært kjent som, Volvo Spiten, der Volvoer har stått utstilt i lokalet, som har stor innkjøringsrampe og port på baksida.

- Det var da vi var sammen på et kurs i Oslo i høst ble vi enige om å satse for fullt sammen i et galleri, selv om vi er forskljellige, sier Andersen.

Liv Solberg Andersen jobber mest i trykkteknikk og med oljemalerier, og kommer også fortsat ttil å ha hjemmeatelier i det store huset i Villaveien.

Arkitekt Katie Hagen kombinerer jobben med kunsten.Hun jobber mye med akrylmaling.
Hun har også hatt egne utstillinger i London.

På åpningen lørdag skal også ungdommene i ArtChat, som har holdt til på loftet og rundt de to kunstnernes atelierer i Villaveien få vise seg fram, i ArtChar-prosjektet som har pågått et par år nå.

- De planlegger en "interaktiv kreativ happening" som de vil dele med de som kommer på lørdag, inviterer Andersen, og forteller at dørene til arrangementet åpner klokka 13.

- Og jeg har gjort ferdig en serie giclée-trykk er tilgjengelige for salg på åpningen, trykkene er nummerert og signert i begrenset opplag, som print på syrefritt matt papir, 40x40 cm, sier Andersen, som håper det blir svært folksomt på lørdag.

Linker:
Galleriets nettside
Mer om Liv Solberg Andersen
www.ArtCHAT.no

Arrangementsfakta:
Lørdag 22. april 2017 åpner Liv Solberg og Katie Hagen StudioGalleri i UNESCOs verdensarvby Rjukan. 
Liv & Katie Studiogalleri
Dørene åpner og arrangementet starter kl 13.00
Adresse: Storgata 33, Rjukan


Fotos: Jarle Andersen (øverst) og Radio Rjukan.
 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS