OBS-varsel fra meteorologisk - Varsler snø over hele Østlandet

OBS-varsel fra meteorologisk - Varsler snø over hele Østlandet

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold på hele Østlandet mandag. Det er meldt mellom 12 og 23 centimter snø!
Natur/Vær
Publisert : 23.04.2017 16:56
Sist oppdatert : 25.04.2017 17:57

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om lokalt vanskelige kjøreforhold mandag på grunn av snø store deler av Østlandet.

Et kraftig lavtrykk vil føre til snø mandag, og for Tinn melder de fra 12 til 23 centimeter snø, og det vil være mest nedbør om formiddagen, melder Meteorologisk institutt gjennom værvarslingstjenesten Yr.

OBS-varselet gjelder for fylkene Telemark, Østfold, Vestfold, Oslo, Akershus og Buskerud. Det vil bli til dels sludd og muligens regn ved kysten.

Lokalt kan det komme bortimot 20 millimeter nedbør, og i hovedstaden er det meldt temperaturer ned mot 0 grader og svak vind fra øst-nordøst natt til mandag.
1 millimeter snø omgjøes omtrentlig til 1 centimter snø.

Utover dagen vil både temperaturen og vindstyrken øke. Samme værforhold går igjen i de andre fylkene på Østlandet som OBS-varselet gjelder for.

Samtidig meldes det om stor gressbrannfare i de samme delene av landet søndag, ettersom snøen har forsvunnet tidlig flere steder og det er svært tørt.

Faksimile fra yr.no

Linker:
Værmeldinga fra yr.no

(NTB)
 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS