Solidaritetsmøte for Odda sjukehus på Rjukanhuset søndag: - Gir håp for sykehustjenester på Rjukan!

Solidaritetsmøte for Odda sjukehus på Rjukanhuset søndag: - Gir håp for sykehustjenester på Rjukan!

Kampanjeledelsen for Odda sjukehus kjemper for å unngå det som skjedde da Sykehuset Telemarl la ned Rjukan sykehus. Søndag kommer de til Tinn på sin vei til protest i Oslo, og LO i Tinn har invitert dem til måltid og solidaritetsmøte.
Forbruker/Helse
Publisert : 14.05.2017 01:50
Sist oppdatert : 14.05.2017 02:23

Kampanjeledelsen for Odda sjukehus kjemper en beinhard kamp for å unngå det som skjedde da Sykehuset Telemark la ned Rjukan sykehus, og fjernet alle akuttfunksjoner ved sykehuset.

Søndag kommer de til Tinn på sin vei til protest i Oslo, og LO i Tinn har invitert dem til måltid og solidaritetsmøte.
- Sjukehusaksjonistene i Odda tar turen til Stortinget, via Rjukan, forteller LO-leder Tom Nilsen, som selv bli med videre til Oslo for å støtte opp om aksjonen etter at aksjonen har vært innom Rjukan.

- Søndag 14. mai bør det bli folksomt på Rjukanhuset. Da kommer det bussdelegasjoner fra Odda, og vi regner jo med endel oppmøte lokalt også, sier en kampklar Nilsen.

En busskonvoi fra Odda som skal til Stortinget har lagt inn en times lunsjpause på Rjukanhuset. De skal inn til Oslo for å protestere mot forslaget om å legge ned det akuttkirurgiske tilbudet ved sykehuset. 

- Det er en veldig viktig sak, og den gir en kime av håp også for Rjukan, mener Nilsen, som viser til at et regjeringskifte kan gi en annen politikk på området, selv om det ikke er klart hva Ap vil lande ned på.

Terje Kolbotn, den lokale LO-lederen der, LO Indre Hardanger, vil holde appell på Rjukanhuset.

- De står nå midt oppe i den kampen vi her i øvre Telemark sto opp i for ikke lenge siden. Det er helt paralell situasjon, selv om Arbeiderpartiet har sagt de ønsker akuttfunksjon i Odda, og at alle fylkespartiene i Hordaland støtter saken.

- Mandagen etter kommer saken opp i Stortinget. Da skal skjebnen til tre sykehus avgjøres, Odda, Narvik og Flekkefjord. Hvis flertallet på Stortinget følger anbefalingene fra foretakene, så er jeg redd det er takk og farvel til akuttkirurgien til alle lokalsykehus her i landet, så dette er viktig ,sier Nilsen, som tror at Notodden også etterhvert blir 
Han vil ønske de langveisfarende velkommen.

LO-leder Terje Kolbotn har vært en markant talsperson i det sykehusopprøret som nå brer seg i Hordaland. Protesten manifisterte seg i en kraftig og tverrpolitisk markering 1.mai i Odda med over 5000 som stilte opp i aksjon.

Under lunsjen vil det også bli vist en film fra 1.mai markeringa i Odda, mens Tinns ordfører Bjørn Sverre Birkeland og Turid Opedal også vil holde en appell før avreisen videre til Oslo.
Også en delegasjon fra Tinn blir med på lasset, forteller Nilsen.

Arrangementsfakta:
BEVAR ODDA SJUKEHUS
PROGRAM FOR BESØK PÅ RJUKAN RJUKANHUSET
SØNDAG 14.MAI 2017
Kl 14.00 ​ Ankomst Rjukan
​​ Lunsj for tilreisende på Rjukanhuset
​​ Velkomst ved Tom Nilsen leder LO Tinn
Kl 14.15​ Appell om sjukehussaken ved Terje Kollbotn leder LO Indre Hardanger
Kl 14.25 ​ Film om 1.mai feiringa i Odda 2017
Kl 14.30​ Appell ved ordfører i Tinn Bjørn Sverre Birkeland
Kl 14.40​ Avslutning ved tidligere ordfører og sjukehusaktivist Turid Opedal.
Kl 15.00​ Avreise til Oslo

Arrangementet er åpent for alle
Arrangør LO i Tinn

Linker:
Arrangementets facebookevent 


Foto: Aksjonen for Odda sjukehus
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS