Russerusken i skråningen mot Måna

Russerusken i skråningen mot Måna

Plutselig var det ikke bare hvit plastikk og isopor som preget elveskråninga mellom Næringsparken og sentrum, men fullt av øde og blå ruskeruss.
Lokal
Publisert : 10.05.2017 22:00
Sist oppdatert : 11.05.2017 11:13

Russen tenker ikke bare på eksamen, vannkrig med godt forberedte unger, helgefeiring og 17. mai. Det er helt klart, etter at de satte igang en "russken"-aksjon i den lite tilgjengelige skråninga mellom gangstien og elva Måna på den iøynefallende skråninga fra Næringsparken og ned mot sentrum.

- Det er mye drit og søppel her, men vi skal plukke med det meste, sier to av dem, Sander Marco Kruse og Rexel Delos Santoas Tambac, som tok seg en pause for å veksle ord med Radio Rjukan.
Imens fortsetter de andre å ruske hele lia med seg, og det er effektivt når de er så mange.

De gjør det ikke bare av rein samfunnsamvittighet. Det bør vel nevnes.
- Vi tjener litt penger på det, bekrefter Sander, som i anledningen angrer på at han ikke tok på seg annet fottøy. Skoa ser nemlig fortsatt ganske fine ut.

Rjukan videregående skole pleier årlig før 17. mai å ta initiativet til at skråninga ryddes for søppel. Mye av det er blåst fra Næringsparken iløpet av vinteren, og skolen tar det som en del av vårpussen å rydde i området rundt.
Stenersen Transport sponser russen for jobben, etter at vaktmester ved skolen har tatt initiativ til å få til avtalen.
Og russen stiller opp uten å mukke.

- Det er helt greit, og så hjelper det jo at vi er mange, sier Sander. Da går det unna.

Det kan Radio Rjukan bekrefte. Russen går i praksis manngard nedover og plukker med seg plast, isopor og papp som flyter i skråninga.
Nå tar den seg ut til 17. mai!
 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS