Tinndølan ligger i hardtrening før fredagens Norske talenter-finale

Tinndølan ligger i hardtrening før fredagens Norske talenter-finale

Radio Rjukan har vært på besøk i Atrå Samfunnshus for å se hva de unge Tinndølan som er kommet til finalen i Norske Talenter på TV2 gjør før fredagens finale. Og de ligger ikke på latsida! Tirsdag drar de ned for å øve på stedet, kommer så igjem igjen og så ned igjen nærmere helga.
Kultur
Publisert : 17.05.2017 10:00
Sist oppdatert : 18.05.2017 09:48

Tinndølan har ikke tenkt å skuffe de mange som benker seg for å se dem på nasjonal TV, og selv om de nesten har vært i villråde om hva de skulle finne på for å trappe opp, er det med glede vi kan melde at det ser ut som om de har fikset et program som både er spektakulært og folkelig.

- Vi har jobba hardt, forteller milendingen Knut Boksdap Berge, kjent som en av de aller mest spretne i gjengen med backflip fra stillestående uten noen form for hjelp.

- Håper jo at det er bra nok til at det kan holde, og da må vi jo be om hjelp, for vi kan ikke vinne dette aleine, sier Knut, som synes det både har vært morro, men også ikke ubetydelig stress å bli med på TV i beste sendetid.
- Men det er jo mest moro, og jeg trur vi har fått til et program som blir veldig bra. Jeg tror i alle fall på det, sier Berge, som forteller at hele gjengen drar til Oslo på tirsdag og hjem igjen på kvelden.
Da er det en prøve på scenen for å se hvordan det fungerer, og slikt som vi ikke egentlig får vite skjer i kulissene.
- Og så er det ned igjen til helga. Så det blir ganske stritt, men det har vært veldig givende og lærerikt, sier Berge.

Fredag kveld fra klokka 20 er Tinndølan klare til å fremføre sitt livs fremføring foran øynene på hekle Norge i TV2s svært populære show Norske Talenter.
Og nå er de avhengige av telefonstemmer for å kunne vinne. Og det er målet de har satt seg. det målet når de garantert ikke uten massiv støtte fra alle tinndøler, rjukanfolk, og alle som kjenner noen av dem! 
Knut tror at de fleste i Tinn veit om det og er klare til å stemme, men han er jo opptatt av at de ikke glemmer å følge med på direktesendinga fredag.
- Det er det som er faren, at de glemmer det!

Her må lokalpatriotismen fram! For er det tinndøler med, så skal de ikke gi seg uten kamp.
Samtidig er det klart at bare én av årets finalister kan vinne, og nå i gjennom det nåløyet er vel sies å være i overkant, men hvorfor ikke? Tinndøler har klart det umulige før - og kan klare det igjen.

- Vi har jobba hardt, forteller milendingen Knut Boksdap Berge, kjent som en av de aller mest spretne i gjengen med backflip fra stillestående uten noen form for hjelp.
- Håper jo at det er bra nok til at det kan holde, og da må vi jo be om hjelp, for vi kan ikke vinne dette aleine, sier Knut, som synes det både har vært moro, men også ikke ubetydelig stress å bli med på TV i beste sendetid.

Tinndølan har skaffet seg mange fans, og ikke minst 2200 følgere på sin facebookside. Og på den sida ligger også noen videoer av øvingene.

Linker:
Tinndølan på facebook
TVs Norske Talenter
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS