Været ga et flott 17. mai-feiring i Tinn

Været ga et flott 17. mai-feiring i Tinn

Det ble perfekt vær på nasjonaldagsfeiringen i Tinn, til tross for at det så truende ut noen dager før. Også sola gledet med sitt nærvær.
Kultur
Publisert : 17.05.2017 18:41
Sist oppdatert : 18.05.2017 01:08

Årets 17.mai-feiring går inn i historien som tradisjonell, og med strålende vær. Det til tross for at noe annet var meldt. det var tilogmed passe temperatur for de bunadsbærende.

Folketoget inneholdt i år også russetoget på slutten, noe som nok er en grei beslutning.

Ordfører Bjørn Sverre Sæberg Birkeland dra fra Hovin til Austbygde og Rjukan og holdt sin nasjonaldagstale, der han behørig nevnte frihet, sabotører og der han heiv på at det må stemmes på Tinndølan på Norske Talenter på fredag på slutten.

Russepresident Anders Finnebråten Gjerald holdt en god og lang russetale, der latteren nok satt som løsest da det kom en bredside til torgskandelen om torget som ennå ikke er ferdig og "torgets alle to benker".
Ellers var det en voksen tale med mye hjemstedsstolthet.

Årets Æresruss ble norsk- og historie og filosofi-lærer Even Bolstad, som ikke var tilstede for å motta æresbevisningen.
- Han har vært en stor støtte og inspirasjon både som lærer og ikke minst med russerevyen, sa Gjerald, og sa videre at de tydelig skulle få gitt den ved en seinere anledning.

Rjukan Jantisjar og Agitato gjorde jobben rundt om, og det gjorde også de mange som har fått dagen til å bli god.

Nedenfor finner du noen biler i bildegalleriet.
Det fylles på med bilder fra andre steder i tinn iløpet av neste døgn.


 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS