Storegut-turer lager liv og røre på Mæl stasjon

Storegut-turer lager liv og røre på Mæl stasjon

Et besøk på Mæl stasjon med omvisninger og guidede visninger av tinnsjøfergene eller tur med Storegut er blant sommerens store attraksjoner i Tinn. Det første som møter deg er godt skolerte guider, som Tarjei Steffensen Sortland.
Næringsliv
Publisert : 13.07.2017 18:04
Sist oppdatert : 13.07.2017 19:03

Den første som møter deg når du tar turen til Mæl stasjon er de blide og velskolerte guidene, som Tarjei Steffensen Sortland fra Hovin.
Etter at han har ønsket velkommen får vi vite alt vi kan få med oss på Mæl stasjon, fra guida turer om bord på både D/S Ammonia eller M/F Storegut, fergetur med Storegut eller toget, når det er de rette dagene (mandag, onsdag og lørdag.)

- Du kan dine saker hører vi!?

- Hehe, ja vi går inn for å gi en ekstra god opplevelse, og guidene her er godt skolerte og oppleste, forteller Sortland som er guide på Mæl igjen iår, nå hjemme på ferie fra sine studier ved Universitetet i Bergen. Han synes guidejobben på Mæl stasjon er en drømmejobb.

- Jeg har guidet her tidligere også, så det tar ikke så lang tid å frisker seg opp, men det skjer jo hele tiden noe nytt nå med Rjukanbanen og fergene, sier Sortland.
- Og det er jo helt kjempemessig å bidra til overfor de mange turistene som besøker Tinn, sier Sortland, før han legger ut om at Ammonia bli sandblåst etter en spesialbevilgning fra Riksantikvaren osv., osv.

Storegut drar ut på tur idet vi ankommer, og mange er med båten, etter at toget har tatt dem fra Rjukan.

Andre ankommer den ganske mye for lille parkertingsplassen på Mæl, for å få en guidet omvisning eller en kaféstopp etter turen opp Fv37 Tinnsjøveien.

Hver lørdag i juli tar anleggskokka Karen (Randi Mossing) og rallar-Ola (på bildet er det i dag Knut Berge Boksasp) seg en tur med toget og M/F Storegut.
De synger en trall, tar kanskje en dans, og beskriver de store endringene og anleggslivet som foregår i Vestfjorddalen.
(Foto ovenfor: Bjørn Spangelid)

- Hver eneste mandag, onsdag og lørdag i sommer fram til 19. august er du velkommen til å bli med på togturer fra Rjukan til Mæl i sommer, og kombiner det gjerne med en båttur fra Mæl - Tinnoset - Mæl med M/F Storegut, reklamerer Sortland.
 
- På Mæl stasjon er det kafé og omvisninger på fargene hver dag i hele sommer.

Ombord i M/F Storegut er det trivelig kafé, omvisning, aktiviteter, sesongutstilling og selvfølgelig en frisk sjøbris.
Merk at fergeturen er røykfri, og at det kan være nyttig med litt kontanter på turen da nettforbindelsen ombord kan være ustabil, opplyser visitRjukan.

Sortland forteller at guidene på Mæl setter sin ære i å gjøre en god jobb, og at det er mange som har spesielle interesser.

- Noen er spesielt interessert i motorer, andre i tog, jernbane og båter. Andre er ute etter å få vite noe de ikke visste fra før, og her er det jo mye å ta av, sier Sortland, som spør om vi ikke har noen spørsmål å komme med.
Siden vi er bruktbart bevandret i historien, så benytter vi anledningen til å prøve å sette fast unge Sortland.
Men, nei, han takler alt av spørsmål vi kom på i farten.

- Det er klart vi må gi vårt beste for at alle besøkende her blir fornøyde, sier Sortland.

Se flere bilder i galleriet nedenfor!

Linker:
Rjukanbanen på facebook
Rjukanbanen på nett
Booke tur med Rjukanbanen 
Booke tur med M/F Storegut

 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS