Her skal Tinndølan opptre i USA 27. juli

Her skal Tinndølan opptre i USA 27. juli

Det er bare dager til Tinns stolthet Tinndølan tar turen over dammen til USA for en opplevelse for livet, når de besøker det norske USA. De skal naturligvis opptre en rekke steder, og 27. juli på stolte Stoughton Opera House fra 1901.
Kultur
Publisert : 13.07.2017 23:10
Sist oppdatert : 13.07.2017 23:50
Nå har Tinndølan altså stått på større scener, men kanskje ikke flottere. Selv Rjukanhusets prakt blir satt til side når det er snakk om Stoughton Opera House.

På slutten av 1800-tallet, og tidlig på 1900-tallet var det boom i Wisconsin, og i byer bygde man operahus for å flashe med rikdommen og for å vise hvor sofistikerte de var.

Mange av dem er borte i dag, men storstilt arkitektur har blitt satt pris på i den amerikanske staten, der de har pusset opp de av teatrene som er bevart til opprinnelig stil, enetne de var i Italiensk renessanse-stil eller Art Deco.
 
The Stoughton Opera House er kjent for sin eksepsjonelle akustikk er ett av stedene Tinndølan skal opptre, og vi kan ikke si annet enn at det ser helt ideelt ut med den store scenen som går helt ut i salen. 

Operahuset ble bygget i 1901 og åpnet til en komedie, et teaterstykke av Ullie Akerstrom (Olle Åkerström??)
"The Doctor's Warm Reception."
 
I 50-åra stengte det, og ble stående som en ruin som lett kunne blitt revet som mange av de andre i Wisconsin, men i 1980-åra ble den aldrende bygningen ekstenstivt renovert til å bli byen Stoughtons stolthet, og salen til sin victorianske storhet, helt ned til gullmaling og messingtak med gull, sølv, kobber og messing-tonering.

27. juli står en flokk Tinndøler klare på scenen til å lage en forestilling norskamerikanerne seint vil glemme.

De er vel lov til mer enn å håpe på at det blir gjort skikkelige videoopptak av Tinndølans forestilling?


Linker:
Tinndølan på Operahusets nettside
Tinndølan på facebookPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS