E134 åpnet etter at tankbilvelt stengte veien i halvannet døgn

E134 åpnet etter at tankbilvelt stengte veien i halvannet døgn

E134 er ved Sauland er igjen åpnet for normal ferdsel etter å ha vært stengt i halvannet døgn. Det var lørdag kveld at en tankbil kjørte utfor veien i Hjartdal. Tankbilen lekker propan. En familie som bor i nærheten er evakuert.
Ulykker/Redning
Publisert : 23.07.2017 10:00
Sist oppdatert : 24.07.2017 16:31
Det lekker fra en veltet tankbil lastet med 7 tonn propan i Hjartdal i Telemark. Bilte kjørte utfor vegen seint lørdag kveld. Veien ble stengt og en familie som bor i nærheten er evakuert.

Veien åpnet igjen mandag kveld

Vi skrev tidligere om saken:

Nødetatene sikrer fortsatt området rundt tankbilen. Nå pumpes det propan fra den veltede tankbilen og over i en annen.
E-134 vil være stengt i begge retninger vest for Sauland. Stengningen vil være hele dagen, som følge av tidkrevende opprydning.
 
Høyspentlinjene i området må kobles ut før tømmingen av vogntoget kan starte. Fra strømmen er tatt forventes det at det minst vil ta 12 timer å tømme tanken. Deretter skal vogntoget berges. Det vil derfor ta lang tid før E134 åpnes melder politiet på Twitter.

Tankbilen veltet i den såkalte Tomatsvingen som ligger mellom Sauland og Hjartdal, 2-3 kilometer vest for Sauland sentrum. Det lekker fra to hull i utvendige rør bak på tankbilen, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Sør-Øst politidistrikt til NTB.
 
Det er ingen umiddelbar brannfare, men gassen er brennbar.
 
- Vi jobber med å sikre stedet. Det er på vei en kjemikaliebil med utstyr for å tette lekkasjer, sier underbrannmester Oddbjørn Wikan ved 110-sentralen i Telemark til NTB.
 
Det er ikke kjent hvordan ulykken skjedde, men det er en skarp sving i området. Sjåføren er sendt til undersøkelse hos legevakten på Notodden
 
I tillegg er Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap varslet, slik prosedyren er i slike tilfeller.
En familie på fire og en hund er evakuert, melder Sør-Øst politidistrikt på Twitter.Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS