60% ikke fornøyde med DAB ifølge undersøkelse

60% ikke fornøyde med DAB ifølge undersøkelse

Bare 24 % av den norske befolkningen er fornøyd, mens hele 60% er misfornøyde, og resten vet ikke, melder NTB. Likevel skal lokalradio også i Telemark teste ut DAB i høst. Her med Eivind Engberg og Mikkel Aanderaa ute på befaring før test.
Politikk
Publisert : 03.08.2017 08:00
Sist oppdatert : 04.08.2017 01:21
I år slukkes FM-sendere i hele landet, men bare 24 prosent sier de er fornøyde med DAB-omleggingen, ifølge en ny undersøkelse utført for Dagbladet.
 
I undersøkelsen utført av Ipsos sier også 60 prosent at de ikke er fornøyde, og 16 prosent svarer at de ikke vet.
 
I løpet av året slukkes de nasjonale kanalene, samt de kommersielle kanalene i storbyene. DAB skal være et bedre alternativ som skal gi lytterne flere kanaler og bedre lyd, likevel er ikke norske lyttere fornøyde. Administrerende direktør Heidi Arnesen Austlid er i bransjeorganisasjonen IKT Norge tror grunnen til at lytterne ikke er fornøyde kan være alt fra manglende dekning til at radiolyttere må kjøpe nytt dyrt utstyr.
 
- Det er også tegn på at DAB-omleggingsprosjektet ikke nødvendigvis har hatt brukerne i fokus. Det har vært et høyt politisk spill og et politisk fokus, mer enn et brukerfokus, sier Austlid til Dagbladet.
 
Det finnes to riksdekkende DAB-sendernett, ett for NRKs kanaler og ett for kommersielle radiokanaler. 189 lokalradiostasjoner fortsetter sine sendinger på FM-nettet i minst fem år fremover.

Radio Rjukan vil test-sende fra Skipsfjell over Gaustablikk i høst, sannsynligvis allerede før Dyrskun, i samarbeid med Radio Vest-Telemark og Hjalarhornet Radio.
Man har fått penger til prøvesendinger gjennom Støttefondet for lokalkringkasting, og samarbeider med Radiolink i Vest-Telemark for å få ut signalene.
 
(NTB)Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS