Statsministeren besøkte Gaustabanen og Gaustatoppen

Statsministeren besøkte Gaustabanen og Gaustatoppen

En statsminister Erna Solberg i storform besøkte torsdag Gaustatoppen i beste valgkamphumør, etter invitasjon fra DNT. Hun deler både bilder og videoer i sosiale medier.
Politikk
Publisert : 04.08.2017 10:11
Sist oppdatert : 04.08.2017 10:35

Norges Statsministerer Erna Solberg er i innspurten på valgkampen før høstens Stortingsvalg og deler mer enn gjerne at hun har vært med Gaustabanen opp til Gaustatoppen, der hun selvfølgelig må påpeke at hennes parti Høyre gjerne tar litt av æren for at Norges befolkning har denne muligheten.

Solberg hadde neppe gått veien til toppen, men Gaustabanen ga henne i allefall muligheten, der hun dro både opp og ned med sitt følge en litt tåketung og regnfull torsdag, etter invitasjon fra DNT Telemark og Gaustabanen.

- I dag har jeg vært på Gaustatoppen med DNT. Herfra skal man på fine dager kunne se 1/6 av landet. I dag var det litt mer rusket. Men en opplevelse å ta banen inn i fjellet og opp til toppen.800 menter inn og så rett opp i 39 graders stigning, sier Solberg på sin facebookside, før hun må legge inn en valgkamp-stemmesanker. 

- Denne turen hadde ikke vært mulig hvis ikke Børge Brende som miljøminister hadde gitt lov til at denne kunne brukes kommersielt etter at NATO la ned. I år anslår DNT at over 125 000 tar seg til toppen, mange på beina, men 65 000 tar en eller begge retningene med banen.

- Dette gir arbeidsplasser og aktivitet i distriktsNorge. Det er godt mulig å drive vern gjennom bruk. Og nå har vi gitt midler til stiopprustning, sier Solberg, som strålte som en sol på turen.

Nedenfor kan du se bildene hun postet, og her er link til facebookposten hun la ut, med to videoer.

Fotos: Erna Solberg / Høyre

 
Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS